Suomen Voimisteluliitto palkitsi Vaasan Telinetaitureiden erityislasten ryhmän

Telinevoimistelua

Suomen Voimisteluliitto on myöntänyt Vaasan Telinetaitureiden erityislasten ryhmälle Vuoden harrastevoimisteluteko -palkinnon. Ryhmässä tehdään merkittävää ja tasa-arvoisuutta edistävää työtä erityistä tukea tarvitsevien lasten liikuntamahdollisuuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Vaasan Telinetaitureiden erityislasten ryhmä on ollut toiminnassa neljän vuoden ajan ja herättänyt kaupungissa kasvavaa kiinnostusta erityislasten telinevoimisteluharrastusta kohtaan.  Ryhmä on ”täynnä pieniä ihmeitä”.  Iältään 3–9-vuotiaat voimistelijat ovat muun muassa kehitysvammaisia, autistisia ja eri tavoin liikuntarajoitteisia lapsia. Monet ovat telinevoimisteluharjoitusten ja viikoittaisten fysio - ja toimintaterapiakäyntien avulla selättäneet vaikean ennusteen tai saaneet voimisteluharrastuksesta merkittävää apua ja iloa elämäänsä.

Erityisryhmää vetävä ohjaaja Ella Suomela iloitsee palkinnosta.

– Olen onnellinen saadessani ohjata tätä ihanan erityistä ryhmää. Lasten iloinen elämänasenne ja innostus tarttuvat helposti myös meihin ohjaajiin. On ihanaa seurata, kuinka jokaisella tunnilla koetaan pieniä onnistumisen elämyksiä ja opitaan uutta. Ryhmän lapset voisivat toimia esimerkkeinä positiivisesta elämänasenteesta ihan jokaiselle. Jokainen lapsi on sataprosenttisesti palkinnon ansainnut, Suomela kertoo.

Vaasan Telinetaiturit pyrkii tarjoamaan harrastustoimintaa kaikille. Erityislasten ryhmän palkitsemisen tärkeimpiä perusteita olivat ryhmässä korostuva voimistelun ilo, ohjaajien käyttämät monipuoliset opetusmenetelmät ja seuran tarjoamat harjoituspuitteet – ryhmällä on harjoituksissa käytössään kokonainen telinesali. Ryhmän suosio kannusti seuraa myös perustamaan toisen erityislasten ryhmän hieman vanhemmille voimistelijoille.

Palkinto myönnettiin Suomen Voimisteluliiton syyskokouksen yhteydessä Helsingissä lauantaina 15.11.2014. Valinnan teki Voimisteluliiton harrastevoimistelun asiantuntijaryhmä. Palkinnon arvo on 500 euroa.

Teksti: Suomen Voimisteluliiton tiedotus

Lisätiedotwww.vaasantelinetaiturit.fi