Suomen paralympiajoukkueessa on 26 urheilijaa

Suomen paralympiajoukkueeseen valittiin 27 urheilijaa ja 2 opasurheilijaa, joista valitettavasti ratsastaja Jaana Kivimäki joutui jäämään pois. Urheilijat edustavat sinivalkoisia värejä 11 eri lajissa. Rion paralympialaiset järjestetään 7.-18.9.2016 samoilla kilpailupaikoilla olympialaisten kanssa.

Joukkue on varsin kokenut, ensimmäisiin paralympialaisiinsa on lähdössä ainoastaan kuusi urheilijaa. Vastaavasti viisi urheilijaa valmistautuu neljänsiin paralympialaisiinsa: Ampumaurheilija Minna Leinonen, jousiampuja Jean-Pierre Antonios, maalipalloilijat Jarno Mattila ja Erkki Miinala sekä yleisurheilija Leo-Pekka Tähti. Isoin lajiryhmä on yleisurheilu, jossa on seitsemän urheilijaa ja yksi opasjuoksija. Ratakelaajia joukossa on viisi. Riossa kilpaillaan kahdessa uudessa lajissa: melonnassa ja triathlonissa. Triathlonissa on suomalaisedustajana Liisa Lilja, joka saavutti MM-hopeaa muutama viikko sitten.

Joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen suuntaa Rioon jo olympialaisten aikana, sillä paralympiajoukkue majoittuu samoissa tiloissa kuin Suomen olympiajoukkue ja osa varusteista jää paralympiajoukkueen käyttöön.

-On ollut kiinnostavaa seurata olympialaisten ensimmäisiä kilpailupäiviä. Uskon, että paralympialaisten aikana järjestelyt sujuvat hyvin ja Riossa nähdään upeaa paralympiaurheilun juhlaa! Odotan Suomen joukkueelta positiivista ja energistä ilmettä sekä Lontoon kaltaista menestystä, Mustonen kertoo.

Lontoo 2012 paralympialaisissa Suomen joukkueessa oli 35 urheilijaa ja he edustivat 10 eri lajia. Lontoossa mukana oli jopa 17 ensikertalaista. Suomi saavutti kilpailuista kuusi mitalia, jonka lisäksi joukkueelle kertyi 12 pistesijaa. Lontoon kultamitaleja puolustaa miesten maalipallojoukkue, ratakelaajat Toni Piispanen ja Leo-Pekka Tähti sekä jousiampuja Jere Forsberg.


Suomen paralympiajoukkue Rio 2016

Ampumaurheilu: Minna Leinonen
Jousiammunta: Jean-Pierre Antonios, Jere Forsberg
Maalipallo: Miika Honkanen, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Ville Montonen, Petri Posio, Markus Tihumäki
Purjehdus: Niko Salomaa
Pyöräily: Jarmo Ollanketo & pilotti Tommi Martikainen (tandem), Jani Peltopuro (käsipyöräily)
Pöytätennis: Esa Miettinen
Ratsastus: Katja Karjalainen (Jaana Kivimäki joutui loukkaantumisen vuoksi jäämään pois)
Triathlon: Liisa Lilja
Uinti: Antti Latikka, Leo Lähteenmäki, Meri-Maari Mäkinen
Voimanosto: Juhani Kokko
Yleisurheilu: Marjaana Heikkinen (kuula ja keihäs), Amanda Kotaja (ratakelaus), Henry Manni (ratakelaus), Esa-Pekka Mattila (ratakelaus), Toni Piispanen (ratakelaus), Leo-Pekka Tähti (ratakelaus), Ronja Oja (pikajuoksu ja pituushyppy) & opasjuoksija Jesper Oja

Paralympiakomitean tiedote

Petri Posio, Erkki Miinala ja Jarno Mattila