Artiola sivuvaunumoottoripyöräilyn SM-sarjan kakkonen

Kouvolalainen sivuvaunumoottoripyöräilijä Markku Artiola sijoittui kyytiläisensä, ”purkkiorja” Joonas Salun kanssa toiseksi lajin SM-sarjassa. Sama sija oli tuloksena myös Viron mestaruussarjasta.

Markku Artiola ja purkkiorja Joonas Salu

Artiolan ura on kestänyt jo yli 30 vuotta. Erityiseksi miehen pitkän uran tekee se, että edes halvaantuminen 80-luvun lopussa Ruotsissa sattuneessa onnettomuudessa ei katkaissut sitä.

Artiolan pyörään on tehty tarvittavat muutokset, jotta hän voi ajaa sillä. Kaikki ajotoiminnot ovat käsien ulottuvilla.

Kausi 2014 sisälsi Artiolalle ja Salulle kymmenen kisaviikonloppua: viisi Suomessa, kolme Viron Pärnussa, yksi Latvian Riiassa sekä kauden päättänyt kisa Tšekin Mostissa.

– Mostissa viivalla oli peräti 26 sivuvaunua. Samassa kilpailussa ajoi toinenkin halvaantunut kilpakuski. Hän halvaantui neljä vuotta sitten ja ajoi nyt ensimmäisen kisansa, Artiola kertoo.

Artiola ja Salu ajoivat yhdessä toista kesää. Yhteistyön parantuminen näkyi siinä, että kaksikon kierrosajat paranivat joka radalla kesän aikana.

SM-sarjan kilpailuissa kaksikon valttina oli tasaisuus. Artiola ja Salu sijoittuivat kakikissa 12 lähdössä kolmen parhaan joukkoon. Kauden viimeisen SM-startin Motoparkissa he voittivat.