Vammaisratsastuksen vertaistukihenkilökoulutus

Suomen Ratsastajainliitto järjestää koulutusviikonlopun ratsastuksen ja hevosharrastuksen vertaistukihenkilönä toimimisesta kiinnostuneille vammaisratsastajille 25.–26. maaliskuuta 2017 Tampereella. Vertaistukihenkilöt auttavat uusia harrastajia lajin pariin sekä tukevat muita vammaisratsastajia ja voivat osin vastaavalla elämänkokemuksella jakaa luottamuksellisesti kokemuksia, käytännön neuvoja ja vinkkejä.

Paikka: Tampere, Scandic Station, Ratapihankatu 37, 33100 Tampere (hotelli on esteetön ja sijaitsee rautatieasemaa vastapäätä).

Aika: la-su 25.–26.3.2017. Koulutus alkaa lauantaina klo 10 (aamiainen 8–10) ja päättyy klo 15 sunnuntaina. Tarvittaessa pitkämatkalaiset saavat majoituksen myös pe-la yöksi. Lisäksi koulutukseen kuuluu puolen päivän pituinen 2. vaihe Helsingissä Valo-talolla 19.–22.10. välisenä aikana (päivämäärä sovitaan Tampereen koulutusviikonloppuna).

Koulutukseen voidaan ottaa noin 10–12 henkilöä, joilla on kykyä kuuntelemiseen, halua auttaa sekä riittävästi aikaa sitoutua toimintaan. Valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että mahdollisimman monet vammaryhmät ovat edustettuina. Lisäksi huomioidaan, että vertaistukea on tarjolla eri puolilla Suomea asuville eri-ikäisille harrastajille.

Koulutusviikonloppuun kuuluu koulutuskokonaisuus vertaistukihenkilönä toimimisesta sekä sellaista taustatietoa lajista, jota voi hyödyntää vertaistukihenkilönä toimiessaan.

SRL on saanut vertaistukihankkeelle Ahos-apurahaa, ja tämän takia pystymme tarjoamaan koulutuksen 50 eurolla sisältäen majoituksen 2 hengen huoneessa la-su (pitkämatkalaisille tarvittaessa myös pe-la) sekä aamupalan, lounaan ja iltapäiväkahvit lauantaina ja sunnuntaina. Matkakuluihin saa myös tukea seuraavasti: alle 100 km/suunta –> max. 25 euroa, alle 200 km/suunta –> max. 50 euroa ja yli 200 km/suunta –> max. 100 euroa. Henkilökohtaisten avustajien majoitus- ja ruokailukulut maksetaan.

Vertaistukiverkostosta on tarkoitus tehdä pysyvä järjestelmä ja vertaistuen saatavuudesta tiedotetaan aktiivisesti. Tavoitteena on, että verkostoa voidaan hyödyntää henkilökohtaisen vertaistuen lisäksi myös erilaisissa vammaisratsastuksen esittely- ja tutustumistapahtumissa sekä myös muun vammaisratsastustoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä.

Ilmoittautumislomake ja lisätiedot