Sokkopingiksen tuomarikurssi

Oletko kiinnostunut toimimaan tuomarina vauhdikkaassa urheilulajissa? Sokkopingistuomarina toimiminen on jotain, mitä ihan kuka tahansa ei voi sanoa harrastavansa. Nyt tuomariksi kouluttautuminen onnistuu maksutta!

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää sokkopingiksen tuomarikurssin 29.–30. syyskuuta 2017 Helsingissä, Toimintakeskus Iiriksessä (Marjaniementie 74, Itäkeskus).

Koulutus aloitetaan pe klo 17.00 ja la klo 9.00.

Kouluttajana toimii Petri Räbinä. Koulutus antaa valmiudet toimia tuomarina kilpailuissa ja tarjoaa suoran tien aina kansainvälisille kentille saakka.

Ilmoittautumiset 22.9.2017 mennessä ja lisätiedot: Petri Räbinä, puh. 050 596 5014, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sokkopingis pähkinänkuoressa

Sokkopingis on vauhdikas mailapeli, joka on suunnattu näkövammaisille henkilöille. Kuuloaisti on pelissä tärkeässä roolissa, jonka vuoksi pelitilassa vallitsee hiljaisuus pelin ollessa käynnissä. Pelipöytä muistuttaa pöytätennispöytää, joka on varustettu reunoin ja jonka keskellä on verkon sijaan estelauta, jonka ali palloa on tarkoitus pelata. Pöydän molemmissa päissä on maalisyvennys. Helisevää palloa pyritään lyömään hieman pöytätennismailaa muistuttavalla mailalla vastustajan maaliin. Pallo saa liikkua vain pöydän pintaa pitkin.