Marjaana Heikkisestä keihäänheiton Euroopan mestari Grossetossa

Marjaana Heikkinen

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen sivalsi mestariksi parayleisurheilun EM-kisoissa Italian Grossetossa. Hän voitti F34-luokan keihäsfinaalin SE-tuloksella 17,87.

– Aika epätodelliselta tuntuu. Kisa oli vaikea, Heikkinen totesi.

Heikkinen on ollut läpi kevätkesän hyvässä vireessä. Hän heitti toukokuussa Kultainen Keihäs -kilpailussa Vantaalla edellisen SE:n 17,82. Grossetossa tavoitteena oli 18 metrin rajan rikkominen ja heitoista osa menikin rajan yli, mutta niille nostettiin punaista lippua.

– Se mikä nyt on tehtävä valmentaja Kimmo Kinnusen kanssa, on etsittävä minulle sopiva keihäs. Minulla oli nyt omat keihäät ja onneksi olikin, koska kaksi tulosta oli todella vaikea saada, Heikkinen viittasi siihen, että keihäät tahtovat tulla maahan lappeelleen.

EM-kisoissa Heikkinen oli aiemmin kuulantyönnössä viides. Grosseton kisat olivat Heikkiselle vain etappi matkalla Rio de Janeiron paralympialaisiin. 

– Tähän ei tähdätty kuntoa. Tämä oli vain välitavoite, joten tästä ei voi olla kuin hyvillään, Heikkinen maisteli mestaruutta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui saksalainen Frances Herrmann, joka heitti 17,39.

Lähde: SUL:n tiedote

PARAYLEISURHEILUN EM-KILPAILUT, GROSSETO, ITALIA 10.–16.6.2016

VIIDENNEN KILPAILUPÄIVÄN AAMUPÄIVÄN SUOMALAISTULOKSIA

Naiset

  • F34, keihäs, finaali: 1) Marjaana Heikkinen Suomi 17,87, 2) Frances Herrmann Saksa 17,39, 3) Lucyna Kornobys Puola 16,81, 4) Elena Orlova Venäjä 12,72.

EM-kisasivutwww.paralympic.org/grosseto-2016