Rio 2016: Henry Mannille paralympiapronssia unelmakelauksella

Henry Manni

Henry Manni kelasi uransa ensimmäisissä paralympialaisissaan pronssia T34-luokan 100 metrillä. Kilpailun voitti ennakkosuosikki Tunisian Walid Ktila paralympiaennätyksellä 15,14 ja hopealle kelasi Australian Rhed McRacken. Molemmat uusivat Lontoon 2012 sijoituksensa. Manni jäi hopeasta 0,12 sekuntia.

24-vuotias lohjalainen ei olisi tehnyt pronssikelauksessaan mitään toisin.

– En kauheasti muista kelauksesta mitään, ei tule mieleen mitä olisin voinut paremmin tehdä. Startissa oli yllättävän rauhallinen ja itsevarma fiilis. Paralympiapronssi tuntuu todella hyvältä!, hymyilevä Manni tunnelmoi.

Manni kelaa tiistaina 13.9. ennakkoon vahvemmassa lajissaan 800 metrin alkuerissä 18.23 Suomen aikaa. Lajin finaali kelataan keskiviikkona. Manni saavutti MM-pronssia 800 metrillä viime vuonna ja hänellä on tältä kaudelta neljänneksi paras tilastoaika.

Paralympiakomitean tiedote, kuva: Harri Kapustamäki