Hollolan SM-hiihdoissa lupaavia nuorukaisia ja takavuosien huippujen tasaväkisiä vääntöjä

Inkki Inola

Vasta 16-vuotias Inkki Inola putsasi palkintopöydän Hollolan Heinsuon hiihtokeskuksessa 28.2.–1.3. järjestetyissä vammaishiihdon SM-kilpailuissa. Inola voitti kaikki kolme näkövammaisten kilpailumatkaa: sprintin, perinteisen vitosen ja vapaan kympin.

– Radat olivat vaihtelevat, oli sopivasti ylämäkiä ja alamäet olivat turvallisia laskea, Inola kiitteli kisapaikkaa ja järjestävää seuraa Hollolan Urheilijat -46:tta.

Inola on lupaava nuori hiihtäjä. Hänet valittiin tammikuun vammaishiihdon MM-kilpailuihin matkanneeseen joukkueeseen, mutta teini-ikäinen hiihtäjä ei vielä lähtenyt mittaamaan tasoaan kansainvälisellä huipulla. Maailmancupissa Inola on jo osoittanut pärjäävänsä hyvin kokeneempien seurassa.

– Ensi viikonloppuna on vielä Hopeasomman loppukilpailut Haukiputaalla, Inola kertoi loppukauden tavoitteistaan.

Kehitysvammaisten yleisessä miesten sarjassa Tampereen Pyrinnön Ville Mäntynen, 20, teki saman tempun kuin Inola ja voitti kaikki matkansa. Elinsiirron saaneiden sarjassa oli SM-hiihdoissa vain yksi hiihtäjä, mutta hän on sitäkin lupaavampi, IK Falkenin 14-vuotias Eric Lillqvist.

Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien Miehet 60 -sarjassa nähtiin mielenkiintoisia kamppailuja kahden takavuosien moninkertaisen paralympiamitalistin kesken. 1980- ja 90-luvuilla lukuisia paralympiamitaleja voittanut Kalervo Pieksämäki oli ykkönen lauantain sprintissä ja 2,5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa, mutta 70- ja 80-lukujen paralympiamenestyjä Heikki Miettinen pääsi kuittaamaan sunnuntain viiden kilometrin vapaan kilpailussa, jonka hän vei 1,8 sekunnin erolla Pieksämäkeen.