Forsberg ampui paralympiapaikan Rioon jousiammunnan MM-kilpailuissa

Jere Forsberg (vas.), kuva: Leena Kummu

Jere Forsbergin ja Keijo Kallungin tiet nousivat pystyyn pudotuskierroksilla taljajousen avoimessa luokassa Saksan Donaueschingenissä käynnissä olevissa vammaisjousiammunnan MM-kilpailuissa. Vaikka MM-mitalit jäivät haaveeksi, Forsberg lunasti maapaikan Rion paralympialaisiin.

Forsberg lähti pudotuskilpailuihin alkukilpailun sijalta 7 ja eteni siksi suoraan 1/16-kierrokselle. 20. sijalta pudotuskierroksille lähtenyt Kallunki hävisi 1/24 pudotuskierroksella turkkilaiselle Aygan Erdoganille pistein 135–142.

Forsberg aloitti 1/16-kierroksen pudotusottelun hyvin ja voitti selvästi kanadalaisen Alec Denysin 140–131 ja varmisti tällä voitolla Suomelle ensimmäisen maapaikan jousiammunnassa. 1/8-kierroksella suomalainen kohtasi entuudestaan tuntemattoman australialaisen Jonathan Milnen, joka vei ottelun 139–145. Milne eteni lopulta pronssiotteluun.

– Putoamisen jälkeen oli todella pettynyt olo. En osaa tarkalleen sanoa, mikä meni pieleen. Viimeisessä sarjassa huomasin, että kaveri ampui kaikki kymppiin ja tiesin, että peli on menetetty. Molemmat pudotuskierrokset tuntuivat ihan samanlaisilta, en päässyt ihan parhaimpaan vetoon tänään. Hienoa kuitenkin, että paralympiapaikka irtosi tämän päivän suorituksella, Forsberg kommentoi.

Forsbergin sijoitus lopputuloksissa oli yhdeksäs, Kallungin 33:s.

Perjantaina ammutaan W1-luokan pudotuskierrokset, joissa on mukana on Suomen Jean-Pierre Antonios. Hän puolustaa maailmanmestaruutta kahden vuoden takaa. Neljäs suomalainen, Saana-Maria Sininsalo ei pystynyt starttaamaan kilpailuun.

Lähde: SJAL:n tiedotus