O.P. Flying Ducks toista kertaa peräkkäin naisten maalipallon Suomen mestariksi

Susanna Halme ja Maija Somerkivi

Espoolainen O.P. Flying Ducks uusi naisten maalipallon Suomen mestaruutensa voitettuaan Espoon Leppävaarassa pelatun SM-turnauksen finaalissa sisarjoukkueensa O.P. Vixensin selkein 12–4-lukemin. Pronssille ylsi vantaalainen Aisti Inclusion. Kyseessä oli Aistin historian ensimmäinen naisten maalipallon SM-mitali.

Mestarijoukkue O.P. Flying Ducksin työnjako finaalissa oli selkeä. Laitapelaajat Krista Leppänen ja hollantilaisvahvistus Stephanie Boenink heittivät maaleja ja Susanna Halme torjui palloja tunnollisesti keskipelaajana.

– Olen entinen keskipelaaja ja nyt sitten kokeilin uudestaan, vaikka nykyään identifioidunkin laitapelaajaksi. Meillä oli vähän turnaukseen lähdettäessä kysymysmerkkejä sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi, isoimpana se, ettei keskipelaajamme Celeste Troost ollut mukana. Hyvin löydettiin kuitenkin roolimme, Susanna Halme sanoi.

Halme jätti muutama vuosi sitten maajoukkuetehtävät maalipallossa ja on panostanut toiseen lajiinsa uintiin. Maalipallossakin hän on yhä aktiivisesti mukana, niin espoolaisseura Old Powerin hallituksessa kuin pelaajanakin. Kesällä Halme oli voittamassa Old Powerin kanssa seurajoukkueiden naisten Euroopan mestaruutta.

– Oli hyvä, että saatiin täällä kierrätettyä koko kokoonpanoa, eikä oltu pelkästään kolmen pelaajan varassa. Minulla meni vuosi sitten heinäkuussa Ranskan Lyonissa pelatussa turnauksessa nilkka tosi pahasti ja se on vähän vieläkin sellainen, että pitää miettiä vähän sen kuormitusta. Lisäksi minulla oli silmäleikkauksetkin ohjelmassa ja olen ollut sairaslomalla syyskuussa, Halme kertoi.

Halmeen joukkuetoveri Krista Leppänen oli naisten SM-turnauksen maalikuningatar viimevuotiseen tapaan. Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi pelaajat äänestivät neljänneksi sijoittuneen Aisti Openin keskipelaajan Raisa Kuuselan.

Naisten maalipallon SM-turnaukset olivat olleet tauolla 27 vuoden ajan, kunnes viime vuonna ne palasivat ohjelmistoon. Maalipallossa pelataan lisäksi sarjamuotoisesti miesten SM-sarjaa sekä avointa SM-sarjaa, jossa pelaavat naispelaajien lisäksi harrastajatason miespelaajat sekä nuoret pelaajat. Sarjojen osalta maalipallokausi 2023–24 käynnistyy ensi viikonloppuna Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahdessa.

5. Näpäjä Dinot, Lahti

Suomen mestari 2023, O.P. Flying Ducks: Krista Leppänen, Stephanie Boenink, Susanna Halme, Maija Somerkivi, Susanna Hiltunen. Valmentaja: Oskari Nyström.