Suomelle kaksi maapaikkaa Pariisin paralympialaisten ratsastukseen

Kilparatsastaja kauempaa kuvattuna etenemässä kouluratsastuskentän poikki hevosen selässä.

Suomen Ratsastajainliittoon tuli odotettu ilmoitus kansainväliseltä ratsastajainliitolta, FEI:ltä maanantaina. Suomi saa kaksi pararatsastuksen henkilökohtaista maapaikkaa Pariisin paralympialaisiin.

Ensimmäinen paikka tuli FEI Paralympic -henkilökohtaisen rankingin perusteella Euroopan alueelta ja toinen paikka on yksi neljästä kiintiöpaikasta, jotka avautuivat, kun kaksi Afrikan ja kaksi Oseanian alueen maapaikkaa jäivät käyttämättä.

Pararatsastuksessa Pariisiin pääsee 60 joukkueratsastajaa ja 15 henkilökohtaista ratsastajaa. Lisäksi jaossa on kolme niin sanottua villiä korttia, joista tavoitellaan Suomelle vielä kolmatta paikkaa. Kolmihenkisellä pararatsastusjoukkueella olisi mahdollisuus osallistua myös joukkuekilpailuun.

Parajoukkueenjohtaja Tanja Takkula riemuitsee kahdesta paikasta, mutta jännittää vielä kolmatta.

- Nyt odotamme, että saammeko vielä kolmannen paikan villillä kortilla tai jättääkö joku maa joukkuepaikkansa käyttämättä. Parajoukkueen valmistelut kauteen ovat käynnissä ja ratsastajat aloittavat kisakauden Ypäjän kansainvälisissä kilpailuissa maaliskuussa, Takkula kertoo Ratsastajainliiton tiedotteessa.


Kuva: Suomea Tokion paralympialaisissa edustanut Katja Karjakainen ja Dr. Doolittle eli "Toope" Tokion kilpa-areenalla. Harri Kapustamäki /KIHU.

 

Matkalla Pariisiin 2024

Kahdeksan urheilijaa nimettiin Pariisin paralympiajoukkueeseen

Jousiampuja Jere Forsberg tähtäsi Suomelle maapaikan Pariisin paralympialaisiin

Suomelle maapaikka Pariisin paralympialaisten pyöräilyyn

Pariisi 2024: Kuusi mitalia tähtäimessä kesäparalympialaisista

Suomelle kuusi mitalia ja kuusi maapaikkaa Pariisin paralympialaisiin parayleisurheilun MM-kisoista