Hanna Vilmille uran toinen sokkopingiksen maailmanmestaruus

Hanna Vilmi

Hanna Vilmi saavutti toisen peräkkäisen naisten sokkopingiksen maailmanmestaruuden, kun hän voitti maannaisensa Jaana Pesarin MM-finaalissa Ruotsin Handenissa suoraan erin 3–0 (11–8, 11–4, 11–3). Pesarille siis MM-hopeaa.

Kahden MM-kullan lisäksi Vilmi on voittanut viisi Euroopan mestaruutta peräkkäin. Viime vuosina Vilmi on ollut arvokisoissa käytännössä ykkönen aina, kun on ollut paikalla. Vuoden 2013 MM-kilpailut jäivät Vilmiltä väliin. Silloin maailmanmestaruuden voitti Pesari.

– Luulen, että tietty rutiini ja kokemus ovat vahvimpia aseitani. Pystyn säilyttämään peli-iloni, vaikka kesken turnauksen tulisi tappio. Osaan tunnistaa itsestäni, milloin pitää toppuutella ja milloin pitää piiskata itseään kovempaan menoon, Vilmi arvioi menestyksensä salaisuutta.

Helsinkiläinen Vilmi on pelannut sokkopingistä 9-vuotiaasta saakka. Aluksi hänen täytyi pelata tuolin päältä, kun muuten ei yltänyt pöydälle. Vilmi ei varmasti ole sokkopingispiirien ensimmäisiä, joilla pitkä turnaus alkaa piiputtamaan, sillä hän harrastaa myös pitkän matkan juoksua. Vilmi juoksi elokuussa Helsinki City Marathonissa ensimmäisen täyspitkän maratoninsa.

Vilmi hävisi Ruotsin MM-turnauksessa vain yhden ottelun, perjantaina jatkolohkossa Puolan Elzbieta Mielczarekille. Puolalainen oli voittanut Vilmin myös tammikuussa Pajulahti Games -turnauksen finaalissa, mutta MM-kisoissa Vilmin ei enää tarvinnut kohdata häntä uudestaan, sillä Pesari päihitti Mielczarekin välierässä suoraan erin 3–0.

– Olen tyytyväinen, sillä vähimmäistavoite, eli finaaliin selviytyminen toteutui. Pystyin pitämään tasoni suhteellisen hyvin läpi turnauksen, vaikka vähän heittelyäkin oli. Puolan Elzbietaa vastaan olen pelannut viime aikoina usein ja onnistunut myös voittamaan monesti, joten luulen, että minulla on häneen vähän henkistä yliotetta, hopeamitalisti Pesari totesi.

Miesten turnauksessa suomalaiset eivät aivan yltäneet mitaleille. Ari Lahtinen oli välierissä, mutta hävisi Puolan Krystian Kisielille erin 1–3. Pronssiottelussa toinen puolalainen, Adrian Sloninka oli Lahtista parempi samoin 3–1-lukemin. Miesten mestaruuden voitti ennakkosuosikki, Slovenian Peter Zidar.

Juha Oikarainen ja arvokilpailujen ensikertalainen Jouni Viitamäki hävisivät molemmat turnauksen aikana vain kahdesti. Se riitti Oikaraisen kohdalla viidenteen ja Viitamäen kohdalla seitsemänteen sijaan.

Joukkuekilpailussa Suomi oli voittanut MM-hopeaa jo perjantaina.

Sokkopingiksen MM-kilpailut, Handen, Ruotsi 3.–8.10.2017

Naiset

Puolivälierät

• Elzbieta Mielczarek Puola–Sabrina Schmitz Saksa 3–0 (11–3, 11–5, 11–2)
  • Nicky Corstanje Hollanti–Tanja Oranic Slovenia 3–1 (12–10, 9–11, 11–4, 11–6)
  • Hanna Vilmi Suomi–Sanja Kos Slovenia 3–0 (12–4, 12–5, 11–4)
  • Jaana Pesari Suomi–Birgit Riester Saksa 3–0 (11–3, 12–4, 11–0)

Välierät

• Elzbieta Mielczarek Puola–Jaana Pesari Suomi 0–3 (6–12, 6–11, 2–11)
  • Nicky Corstanje Hollanti–Hanna Vilmi Suomi 0–3 (3–11, 1–12, 5–12)

Pronssiottelu

• Elzbieta Mielczarek Puola–Nicky Corstanje Hollanti 3–0 (12–6, 11–2, 11–9)

Loppuottelu

• Jaana Pesari Suomi–Hanna Vilmi Suomi 0–3 (8–11, 4–11, 3–11)

Loppujärjestys: 1) Hanna Vilmi Suomi, 2) Jaana Pesari Suomi, 3) Elzbieta Mielczarek Puola, 4) Nicky Corstanje Hollanti, 5) Sanja Kos Slovenia, 6) Sabrina Schmitz Saksa, 7) Tanja Oranic Slovenia, 8) Birgit Riester Saksa.

Miehet

• Peter Zidar Slovenia–Juha Oikarainen Suomi 3–1 (12–6, 11–1, 7–11, 11–4)
  • Ari Lahtinen Suomi–Stefan Marcin Slovakia 3–2 (3–11, 11–4, 11–3, 9–11, 11–4)
  • Krystian Kisiel Puola–Brian Winther Knudsen Tanska 3–1 (11–2, 5–11, 12–0, 12–8)
  • Jouni Viitamäki Suomi–Adrian Sloninka Puola 0–3 (4–11, 5–12, 6–11)

Sijoitusottelut, sijat 5–8

• Juha Oikarainen Suomi–Jouni Viitamäki Suomi 2–0 (12–6, 11–8)