Sähköpyörätuolijalkapallo kehittyy Suomessa kausi kaudelta, mutta pelaajia kaivattaisiin lisää

Kuva: Tuomas Nousiainen

Sähköpyörätuolijalkapallon SM-sarjakausi 2017–2018 saatiin päätökseen lauantaina 7.4. Helsingin Latokartanossa pelatussa turnauksessa. SM-sarjaan osallistui päättyneellä kaudella kolme joukkuetta, joista turkulainen FC Inter Powerchair voitti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa ennen helsinkiläistä HJK Hurrikaaneja ja tamperelaista TPV Powerchairiä.

Interin ja samalla koko suomalaisen sähköpyörätuolijalkapallon taustahahmon Erik Lundellin mukaan päättynyt kausi oli edeltäjiään parempi. Pelaajat puhkuvat intoa silminnähden ja pelin taso on koventunut pelaajien taitotason kasvaessa.

– Tämä on vielä nuori laji Suomessa ja meillä on enimmäkseen nuoria pelaajia, joilla kyllä riittää intoa ja halua pelata. Meillä on motivoituneet taustajoukot ja innokkaat pelaajat, mutta olemme vielä kehitysvaiheessa. Tällä hetkellä, kun katsomme tulevaan, niin prioriteettina on joukkueiden koon ja määrän kasvattaminen, Lundell sanoi.

Kuva: Tuomas Nousiainen

– Vaasan Palloseuralla on kova hinku saada joukkue kasaan, mutta vielä tällä hetkellä pelaajia on liian vähän. Vetäjätkin olisivat jo valmiiksi, mutta lisää pelaajia kaivattaisiiin, hän jatkaa.

Yksi tärkeimpiä kehityksenaiheita Lundellin mukaan olisi pelituolien saatavuus:

– Meidän pitäisi saada kokeilutuoleja, että voisi uudelle paikkakunnalle lähettää neljä tai viisi tuolia ja antaa heidän kokeilla puolen vuoden ajan, jonka jälkeen voisi ostaa omat pelituolit, jos laji kiinnostaa ja halukkaita löytyy.

SM-sarjan lopputilanne ja maalintekijätilasto

Teksti: Mikael Kivimäki

Kuvat: Tuomas Nousiainen