Sovelletun judon SM-kisoissa uusia ja vanhoja mestareita – taitoa ja taistelua

Leena Tarssanen (yllä) voitti Suomen mestaruuden.

Helsingissä, Töölön Kisahallissa sunnuntaina järjestettyjen sovelletun judon SM-kilpailujen ottelut saivat hymyn sovelletun toisen päävalmentajan Tuula Holtin kasvoille:

– Uusia kilpailijoita on tullut mukaan ja he haastavat hienosti vanhoja mestareita. Jokainen mestaruuden voittanut joutui taistelemaan paikastaan. Oli myös tosi mukavaa, että Porin Fudoshinin Sami Hakala palasi kilpatatamille lähes kymmenen vuoden matsitauon jälkeen. Sami otti mestaruuden vakuuttavasti osoittaen tekniikoidensa toimivuuden, summasi Tuula.

Sami sai Tikkurilan Judokoiden lahjaliput judon U21EM2019-kisoihin upean paluunsa kunniaksi.

Suurimman naisten sarjan -63 kg voitti lopulta tiukkojen taistelujen jälkeen Mikkelin Leena Tarssanen. Mikkelin Judo kahmi kisoista eniten mitaleita suurimman ottelijamäärän turvin. Leenan lisäksi mestaruudet ottivat Pirjo ja Piia Komppa. Pirjo Komppa sai myös Tikkurilan Judokoiden lahjoittamat vapaaliput U21EM2019-kisoihin maininnalla ”toiset huomioiva taistelija”.

Tuula Holtin mieleen jäivät erityisesti kahden mestarin teknisesti kauniit ottelut.

– Tikkurilan Ville Matikaisen tekniikat vain paranevat kisasta toiseen – hienoa kehitystä, suitsutti Tuula ja jakoi tunnustusta myös Kuopion Jusa Jokinimelle, joka vei hienoilla suorituksillaan mestaruuden kokeneelta Raision Ryhdin Matti Heinolta.

Sovelletun judon SM-kilpailut keräsi 41 ottelijaa kahdeksasta eri seurasta. Uusia naisia on innostunut kisaamisesta ja heitä oli 16 viidessä eri sarjassa. Miehiä oli yksi enemmän kuin vuosi sitten eli 25. He jakautuivat kuuteen sarjaan.

Sovelletun judon 1. päävalmentaja Hanna Kokkonen oli Kreikassa Special Olympics -päävalmentajien kokouksessa saamassa viimeisimpiä ohjeita ja kilpailusääntötarkennuksia. Suomen viiden hengen edustusjoukkue vuoden 2019 Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin julkaistaan 13. kesäkuuta.

Teksti: Marita Kokkonen