Suomalaiskolmikko mukana down-urheilijoiden rytmisen voimistelun kisoissa Leicesterissä

Veera Luhtanen

Down-urheilijoiden rytmisen voimistelun avoimet Iso-Britannian mestaruuskilpailut käydään sunnuntaina 16. kesäkuuta Leicesterin New Collegessa. Suomesta kisoihin lähtee kolme voimistelijaa, junioreiden (alle 17-v) sarjassa kilpailevat Tampereen Sisun Anniina Hassinen ja Seinäjoen Voimistelijoiden Veera Luhtanen sekä senioreiden (yli 17-v) sarjassa kilpaileva Sport Club Vantaan Saga Hänninen.

Kehitysvammaisille voimistelijoille ei ole tarjolla useita kisoja vuosittain, mutta onneksi useissa seuroissa erityisryhmät on otettu hyvin mukaan toimintaan ja heille on avautunut mahdollisuuksia esiintyä erilaisissa tapahtumissa ja saada esiintymiskokemusta ja -varmuutta sitä kautta. Näiden esiintymisten ansiosta Leicesteriin lähtee itsevarma kolmikko, jolla on korkea motivaatio ja halu kehittyä voimistelijoina.

Anniina Hassiselle Leicesterin kisat ovat ensimmäiset kansainväliset kilpailut. Veera Luhtanen oli mukana vuosi sitten Tanskan Helsingørissä järjestetyillä Special Olympics Idrætsfestivaleilla. Saga Hännisellä on takanaan useampia kansainvälisiä kilpailuja, viimeisimpänä kesän 2018 down-voimistelijoiden MM-kilpailut Saksassa, joissa Hänninen voitti pronssia naruohjelmasta.

Toukokuun alussa Naantalissa käydyissä rytmisen voimistelun Special Olympics -kilpailuissa Anniina Hassinen saavutti kaksi pronssia tason yksi sarjassa, Veera Luhtanen voitti yhden hopean ja kolme pronssia tasolla kaksi ja Saga Hänninen neljä kultaa tasolla neljä.

Teksti: Mika Hänninen