Palaa lajin sivulle

Koripallon säännöt ja luokittelu

Säännöt

Pyörätuolikoripallossa noudatetaan pyörätuolikoripallon kansainvälisiä sääntöjä, jotka ovat muutamia sovellutuksia lukuun ottamatta lähes samat kuin koripallossa. Pyörätuolikoripallossa käytetään koripalloon erikseen suunniteltua ketterää pyörätuolia, jonka tulee täyttää myös kansainväliset, pyörätuolikoripallon sääntöjen määräämät mitat ja ominaisuudet. Pyörätuolit tehdään pelaajalle mittojen mukaan niin, että istuma-asento, tasapaino ja liikkuvuus ovat ihanteelliset.

Unified-koripallossa kansainvälisellä tasolla kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat pelata Unified-koripallojoukkueissa.Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Partnerit eivät saa olla dominoivassa roolissa kenttätapahtumissa. Peliaika otteluissa on 4x8 minuuttia. Unified-koripalloa pelataan tavallisen koripallon säännöillä.

Pyörätuolikoripallon luokittelu

Pyörätuolikoripallossa pelaajat pisteytetään toimintakyvyn mukaan 1,0–4,5 pisteeseen. Mitä pienempi pistemäärä, sen heikompi toimintakyky pelaajalla on. 4,5 pisteen pelaaja on vammaton tai hänellä on minimivamma. Kentällä olevan viisikon yhteispistemäärä ei saa ylittää 14,5 pistettä.

Pyörätuolikoripallon luokittelija

  • Jussi Raati, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.