Palaa lajilistaan

Melonta

Suomessa melonta on suosittua erityisesti retkimelontana. Kilpailulajina melonta on kehitysvammaisten Special Olympics -laji sekä kansainvälisellä tasolla elinsiirtourheilijoiden ja liikuntavammaisten henkilöiden laji. Lajissa järjestetään vuosittain kansalliset Special Olympics -kisat. Lajin toimintaa koordinoi Special Olympics Finland -melonnan lajivalmentajat. Liikuntavammaisille ei Suomessa järjestetä erikseen omia kilpailuja.

Melonnassa järjestetään vuosittain kansalliset kehitysvammaisten Special Olympics -kisat ja kansalliset kilpailut yhteistyössä Suomen Melonta- ja Soutuliiton kanssa.

Kansainvälisellä tasolla liikuntavammaisten melonta on osa kansainvälinen kanoottiliiton (International Canoe Federation - ICF) toimintaa. ICF vastaa vuosittain EM- ja MM-kilpailujen järjestämisestä ja liikuntavammaisten kilpailut pyritään järjestämään vammattomien kilpailujen yhteydessä. Melonta on uusi paralympialaji ja kuuluu kesäparalympialaisten ohjelmaan vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisista lähtien.

Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi tai lähialueesi seuraan, Melonta- ja Soutuliittoon tai VAU:n yhteyshenkilöön, jos olet kiinnostunut melonnasta! Yhteystiedot löytyvät täältä.

Suomen Melonta- ja Soutuliitto