Palaa lajilistaan

Purjehdus

Purjehdus on hyvä harraste- ja kilpaurheilulaji, joka sopii kaikille. Yksinpurjehdus edellyttää purjehtijalta hyvää käsien toimintakykyä. Yhden hengen köliveneluokassa (2.4mR) vammaiset ja vammattomat purjehtijat kilpailevat samoissa kilpailuissa. Sonar-luokka on kolmen hengen miehistöveneluokka. Tässä luokassa kilpaillaan vammaispurjehtijoiden kesken vain kansainvälisissä kilpailuissa.

Purjehdus on myös kehitysvammaisten urheilijoiden Special Olympics -laji. Kehitysvammainen urheilija voi toimia joko miehistön jäsenenä tai kipparina veneessä. Kilpailuissa kilpaillaan 2- ja 3-hengen miehistöissä.

Purjehduksessa kilpaillaan paralympialaisissa sekä MM- ja EM-kilpailuissa. Purjehdus on myös Special Olympics -laji. Suomessa järjestetään 2.4mR-luokan rankingkilpailuja ja vammaisurheilujärjestöjen yhteiset SM-kilpailut kerran vuodessa. Kehitysvammaiset urheilijat kilpailevat SM-kilpailuissa Special Olympics -luokassa. Purjehduksessa järjestetään myös alkeiskurssi kerran vuodessa.

Purjehdus on integroitunut Suomen Purjehdus ja Veneily ry:hyn, joka vastaa purjehduksen kilpa- ja huippu-urheilusta. VAU vastaa lajin kehitysvammaisten Special Olympics -toiminnasta sekä järjestää retkipurjehdustapahtumia.

Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi tai lähialueesi purjehdusseuraan, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:hyn tai VAU:n yhteyshenkilöön, jos olet kiinnostunut purjehduksesta! Yhteystiedot löytyvät täältä.

Suomen Purjehdus ja Veneily