Palaa lajin sivulle

Rytmisen voimistelun säännöt ja luokittelu

Säännöt

Kehitysvammaisten Special Olymoics -kilpailuissa rytmisessä voimistelussa voi kilpailla kuudella tasolla: A, B, 1, 2, 3 ja 4. Taso A:n ohjelmat tehdään istualtaan ja taso B:n seisoen paikallaan. Tasoilla 1–4 voimistellaan seisaallaan liikkeessä. Tasolta 2 alkaen voi voimistella keiloilla. Naru ei ole välineenä tasoilla 2 ja 4, eikä vanne tasolla 3. Lajissa voi kilpailla sekä yksin, että joukkueena.

Joukkueessa voi olla 4 tai 6 voimistelijaa, miltä tahansa tasoilta. Joukkueena voi voimistella permanto- tai pallo-ohjelmaa. Ainoastaan joukkuena voi kilpailla unified-kilpailussa, jolloin puolet urheilijoista on vammattomia unified-partnereita.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:stä on saatavilla Special Olympics rytmisen voimistelun DVD, jossa ovat kaikki rytmisen voimistelun ohjelmat ja musiikit.

Luokittelu

Kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailuissa rytmisessä voimistelussa voi kilpailla kuudella tasolla: A, B, 1, 2, 3 ja 4. Taso A:n ohjelmat tehdään istualtaan ja taso B:n seisaaltaan paikallaan. Tasoilla 1–4 voimistellaan seisaallaan liikkeessä.