Lumitapahtumat

Lumitapahtumat ovat matalan kynnyksen laskettelu-, lumilautailu- ja maastohiihtotapahtumia vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tapahtumissa on koulutetut soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun opettajat ja soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun välineet omasta takaa, joten osallistujien on tuotava paikalle vain itsensä, mahdollisen avustajansa ja vaikka koko perheensä.

Lumitapahtuma-konsepti on VAU:n koordinoima, mutta hiihtokeskukset vastaavat järjestelyistä yhdessä paikallisten yhteistyötahojen kanssa. VAU:n alainen Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA ja Kehitysvammaisten Tukiliiton alainen Malike vastaavat välineistä useimmilla Lumitapahtuma-paikkakunnilla.

Tärkeä roolinsa Lumitapahtumissa on myös Suomen Hiihdonopettajat ry:llä, jonka kouluttamia soveltavan alppihiihdon opettajia on useilla Lumitapahtuma-paikkakunnilla.

Lumitapahtumissa on suositeltavaa, että osallistujat ottaisivat mukaan oman avustajan, jotta opettajat voivat opettaa sekä laskijaa että avustajaa. Näin he pystyvät jatkamaan harrastamista myöhemmin itsenäisesti.

Vuoden 2019 Lumitapahtumat löytyvät lasten ja nuorten tapahtumakalenterista