Kansainvälinen yhteistyöverkosto

Pohjoismaat

Tanskassa, Ruotsissa ja Islannissa vammaisurheilu on yhteisen katon alla VAU:n tapaan. Tanskalainen vammaisliikunnan tietopalvelukeskus Handicapidrættens Videnscenter julkaisee vammaisliikuntaan liittyviä oppaita ja ylläpitää esimerkiksi liikuntatilojen esteettömyyteen opastavaa sivustoa. Norjan vammaisurheiluliitto lopetettiin ja vammaisurheilu integroitiin 56 lajiliittoon. Norjan Olympia- ja Paralympiakomitean -sivuilta vammaisurheilu-uutiset löytyvät Funksjonshemmede-otsikon alta.

Tanska

Ruotsi

Norja

Islanti

Kansainvälinen Paralympiakomitea

Yhteyksistä Kansainväliseen Paralympiakomiteaan (IPC) vastaa Suomen Paralympiakomitea, jonka kanssa VAU:lla on tiivis yhteistyö mm. paralympialaisiin valmistauduttaessa. Pohjoismaisista NordHIF yhteyksistä vastaavat yhdessä VAU ja Suomen Paralympiakomitea.

Kansainväliset vammaisurheilujärjestöt

Elinsiirron saaneet

Kehitysvammaiset

Liikuntavammaiset

  • Celebral Palsy International Sports & Recreation Association (CPISRA), www.cpisra.org
  • International Wheelchair & Amputee Sports Federation (IWAS), www.iwasf.com
  • International Wheelchair Rugby Federation (IWRF), www.iwrf.com
  • Boccia International Sports Federation (BISFed), www.bisfed.com

Näkövammaiset

Erityisliikunnan ja vammaisurheilun tutkijoiden ja kehittäjien kansainväliset verkostot IFAPA, EUFAPA

  • Erityisliikunnan kansainvälinen tutkijaverkosto International Federation on Adaped Physical Activity julkaisee mm. APAQ-lehteä neljännesvuosittain ja järjestää kansaivälisiä konferensseja (IFAPA) joka toinen vuosi.
  • EUFAPA on erityisliikunnan eurooppalainen tutkijaverkosto. EUFAPA:n sivuilta on linkki myös eurooppalaiseen erityisliikunnan tutkimusjulkaisuun.