VAU informerar

Åtkomlighet och mångsidig information

Tidskriften Vammaisurheilu & -liikunta -lehti

VAU ger fem gånger om året ut tidskriften Vammaisurheilu & -liikunta -lehti, som erbjuder en mångsidig översikt över handikappidrottens och handikappmotionens värld. Förutom som tryckt tidskrift ges tidskriften också ut i fyra olika format, med syfte att den ska vara åtkomlig för så många läsare som möjligt.

I elektronisk form ges tidskriften ut i pdf- och html-form. För personer som inte kan läsa finns Daisy-taltidningar och för personer med synskador s.k. Luetus-publikationer.

www.vammaisurheilu.fi

VAU:s åtkomliga webbtjänst finns med ett mångsidigt innehåll på adressen www.vammaisurheilu.fi. I webbtjänsten finns omfattande information om VAU, om fritidsmotion och regional verksamhet, grenar, Sporttiklubi för barn och ungdomar och om material från VAU som kan beställas eller laddas ner från webben. I evenemangskalendern finns också mångsidig information om kommande evenemang inom varje verksamhetsområde och under rubriken Lehti finns de nyaste numren av tidskriften Vammaisurheilu & -liikunta -lehti.

I VAU:s webbtjänst är det även möjligt att ge respons, prenumerera på förbundets tidskrift, anmäla sig till Sporttiklubi, beställa olika material o.s.v.

VAU i Facebook

På VAU:s Facebook-sidor (www.facebook.com/vammaisurheilu) finns senaste nytt om aktuella ämnen inom handikappidrott och handikappmotion. På dessa sidor finns det också möjlighet att kommentera och diskutera med andra som intresserar sig för samma saker.

Material

I VAU:s evenemangskalender, som utkommer varje år, finns kontaktuppgifter och information om olika evenemang. Som stöd för sin verksamhet ger VAU årligen ut många olika slag av guider, publikationer och broschyrer.