Road to Abu Dhabi -varainhankintakampanja

Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma, Special Olympics -maailmankisat järjestetään Abu Dhabissa maaliskuussa 2019. Suomesta kisoihin lähtee 71 urheilijan joukkue, ja he kilpailevat 14 eri lajissa. Special Olympics -urheilijat ovat kehitysvammaisia henkilöitä, ja useilla heistä taloudellinen toimeentulo on hyvin rajallinen. Kisamatka on yksi elämän suurista unelmista, mutta kilpailumatkat ovat kalliita ja valmentautuminen kilpailuihin sekä varusteiden hankkiminen maksavat.

Suomen joukkueen kokonaiskustannukset Abu Dhabin -kisojen ja niihin valmistautumisen osalta ovat noin 200 000 euroa. Road to Abu Dhabi -varainhankintakampanja pyrkii vähentämään urheilijoiden omavastuuosuutta rohkeiden ja ennakkoluulottomien yritysyhteistyökumppanien tuella. Varainhankintakampanjan avulla saadun tuen myötä urheilijat pystyvät valmistautumaan kisoihin parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteistyökumppanina pääset osaksi valloittavaa Special Olympics -perhettä. Special Olympics -urheilijoita voi osallistua esimerkiksi yrityksenne tilaisuuksiin. Yhteistyön muodoista voidaan sopia tapauskohtaisesti.

Special Olympics -kesä- ja -talvimaailmankisat järjestetään neljän vuoden välein, samalla syklillä kuin olympialaiset, mutta parittomina vuosina. Suomi on osallistunut kisoihin Itävallassa vuonna 1993 järjestetyistä talvimaailmankisoista lähtien. Suomen joukkuetta ei koota pelkän menestyksen mukaan, vaan tavoitteena on tarjota kilpailukokemus mahdollisimman monelle lajiharrastajalle. Kuten vammattomienkin urheilijoiden osalta, jokaisen Special Olympics -urheilijan on osoitettava sitoutumista lajiin ja harjoitteluun. Harjoitteluaktiivisuuden sekä leiri- ja kilpailuosallistumisten kautta tehdään päätökset lopullisesta joukkueesta, joka pääsee kilpailemaan maailmankisoihin.

Ota yhteyttä ja tule mukaan!

Lisätiedot Special Olympics -kumppanuuksista