Suomi taipui kahdesti MM-pyörätuolicurlingin toisena pelipäivänä

Mina Mojtahedi ja Tuomo AarnikkaKuva: Arkistokuva/Maiju Torvinen/Paralympiakomitea

Pyörätuolicurlingin MM-kilpailuiden toisena päivänä Lohjan Kisakalliossa Suomi kärsi kaksi tappiota koville vastustajille. Aamuottelussa Kiina oli parempi lukemin 8-4 ja iltapäivällä Kanada voitti Suomen 8-3.

Lauantain avausottelussa Kanadan päihittänyt Kiina aloitti vahvasti myös Suomea vastaan ottamalla kolme pistettä ensimmäisestä päästä. Suomi kuitenkin tasoitti tilanteen hienosti ottamalla ensin yhden pisteen toisesta päästä ja sen jälkeen ryöstämällä pisteen myös kahdesta seuraavasta päästä. Tauolle mentiin siis lukemissa 3-3.

Tauon jälkeen Kiina aloitti jälleen vahvasti ja otti viimeisen kiven turvin kolme pistettä. Suomi ei pystynyt yhtä vakuuttavaan rakenteluun kuudennessa päässä ja joutui tyytymään yhteen pisteeseen, minkä ansiosta Kiina pääsi aloittamaan kaksi viimeistä päätä kahden pisteen johtoasemassa lukemin 6-4. Kun Kiinan onnistui napata vielä kaksi lisäpistettä seitsemännestä päästä, Suomi ei pystynyt enää kirimään neljän pisteen eroa umpeen viimeisessä päässä ja ottelu päättyi lukemin 8-4.

Kanada aloitti vahvasti iltapäivän ottelun hankkimalla 4-0 johdon jo kahdessa ensimmäisessä päässä. Neljännen pään tauolle mentiin Kanadan johtaessa lukemin 5-2 ja Suomen epäonneksi Kanada palasi tauolta vahvoin ottein ja ryösti Suomelta vielä kaksi lisäpistettä vieden lukemat jo 7-2:een. Suomen onnistui napata enää yksi lisäpiste kuudennesta päästä, jonka jälkeen Kanada sinetöi kisojen ensimmäisen voittonsa ottamalla seitsemännestä päästä yhden pisteen ja varmistaen voiton lukemin 8-3.

Kahden pelipäivän jälkeen ainoastaan Kiina ja Venäjä jatkavat puhtaalla pelillä ja jakavat ykkössijan kolmella voitolla. Kiina kohtasi kolmannessa pelissään Skotlannin, joka on aloittanut kisat myös vahvasti ja oli sarjataulukon kärjessä yhdessä Kiinan ja Venäjän kanssa ennen iltapäivän peliä. Tasaisen taiston vei lopulta Kiina lukemin 6-4. Venäjä puolestaan otti jo kolmannen selkeän voittonsa iltapäivän pelistä voittamalla Slovakian lukemin 11-6.

Maanantaiaamun ottelussa Suomea vastaan asettuu Norja ja iltapäivällä Suomi kohtaa Saksan. Norjalla on ollut melko kehno alku kisoissa, sillä he ovat kärsineet tappion kaikissa kolmessa ottelussaan. Etenkin tämän iltapäivän ottelu oli Norjalle vaikea, sillä USA murskasi Norjan lukemin 10-1. Saksa on aloittanut kisat vakuuttavammin, mutta myös heillä oli tiukka ottelu iltapäivän kierroksella Ruotsia vastaan, kun Ruotsi vei väkisin ottelun jatkopäälle ottamalla kolme pistettä viimeisestä päästä. Saksan onnistui kuitenkin punnertaa voitto jatkopäästä lukemin 8-6.

• Joukkueenjohtaja: Lauri Ikävalko

Pyörätuolicurlingissa pelataan ennen Pyeongchangin paralympialaisia kolmet MM-kilpailut, joista eniten rankingpisteitä keränneet 10 maata lunastavat paikan vuoden 2018 paralympialaisiin. Suomen tavoitteena on varmistaa kotikisoista paikka seuraaviin MM-kilpailuihin. Se tarkoittaa sijoittumista seitsemän parhaan joukkoon.

Kisakallion MM-kilpailuissa pelaavat seuraavat maat: Kanada, Norja, Saksa, Ruotsi, Kiina, USA, Venäjä, Skotlanti, Slovakia ja Suomi

Sarjataulukko 3. kierroksen jälkeen (Voitot-Tappiot)

• 9. Slovakia 0-3

MM-kilpailujen tulospalvelu ja suorat netti-tv-lähetyksetwwhcc2015.curlingevents.com