Näkövammaismuseo kerää näkövammaisten urheilua ja liikuntaa koskevaa muistitietoa

Näkövammaismuseo järjestää yhteistyössä VAU:n kanssa näkövammaisten liikuntaa ja kilpaurheilua koskevan aineiston ja muistitiedon keruun ajalla 1.4.–30.9.2015. Tavoitteena on kerätä talteen näkövammaisten kilpaurheiluun ja harrasteliikuntaan liittyviä kokemuksia, sattumuksia ja elämyksiä niin urheilijoiden, toimitsijoiden kuin harrasteliikkujienkin näkökulmasta.

Toivomme sinun kirjoittavan kokemuksistasi. Voit hyödyntää kirjoituksessasi seuraavia sisältöalueita:

  • Millainen asema liikunnalla on ollut ja on mahdollisesti edelleen elämässäsi?
  • Mitä urheilulajeja harrastat kilpailu- tai harrastusmielessä?
  • Millaisten organisaatioiden tai urheiluseurojen puitteissa harrastaminen tapahtuu?
  • Mitä vaikeuksia olet kohdannut urheilu-uran tai -harrastuksen parissa (liikenteelliset, ympäristölliset ja asenteelliset esteet, taloudelliset resurssit, liikuntavammat)?
  • Mitä liikunta- ja urheilulajeja seuraat aktiivisesti eri medioiden välityksellä tai paikan päällä katsomoissa ja kilpailupaikoilla?
  • Mikä näissä lajeissa kiehtoo?
  • Kuuluuko penkkiurheiluun jotain oheistoimintaa tai fanitusta?
  • Oletko ollut mukana liikuntatoimikunnissa, hallinnollisissa järjestelytehtävissä tai toimitsijana kilpailupaikoilla?

Vastausohjeet

Kirjoita kokemuksistasi koneella ja lähetä teksti joko tulostettuna postitse tai sähköpostilla. Voit vastata myös pistekirjoituksella tai kertomalla kokemuksesi äänitallenteelle. Jos haluat tulla haastatelluksi, ota yhteyttä museoamanuenssi Kari Huuskoseen.

Merkitse vastauksesi alkuun nimi ja syntymäaika, ammatti, osoite, mistä ja keneltä olet kunkin tiedon saanut vai oletko itse kokenut kuvaamasi tapahtumat. Lähetä vastauksesi joko sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteeseen Näkövammaismuseo, PL 30, 00301 Iiris. Laita sähköpostin aihekenttään tai kirjekuoren osoitekenttään Urheilun historiaa.

Keruun vastaukset arkistoidaan Näkövammaismuseoon. Näkövammaismuseolla on oikeus julkaista aineistoa kirjallisessa ja sähköisessä muodossa. Erillisiä tekijäpalkkioita ei makseta. Jos mielestäsi jokin kuvaus ei sovi julkaistavaksi, tee siitä merkintä kirjoitukseesi tai mainitse asiasta nauhalle.

Lisätiedot:

  • Kari Huuskonen, museoamanuenssi, Näkövammaismuseo, Marjaniementie 74, 00930 Helsinki, PL 30, 00301 IIRIS, puh. 09 3960 4676, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.