Bea Westerstråhlelle kolme kultaa down-urheilijoiden alppihiihdon mestaruuskilpailuista

Bea Westerstråhle

Down-urheilijoiden kansainvälisen kattojärjestön SU-DS:n (Sport Union for Down Syndrome) alppi- ja maastohiihdon mestaruuskilpailut järjestettiin Italian Chiesa in Valmalencossa 30.1.–1.2.2016. Espoolainen Bea Westerstråhle voitti alppihiihtokilpailuista kolme kultamitalia.

Alppikilpailujen yhteydessä kilpailtiin myös kehitysvammaisten laskijoiden Italian mestaruuksista sekä INAS Open -luokassa. Alppihiihtäjiä kilpailuun osallistui yhteensä 41, joista 15 kilpaili SU-DS -luokassa. Bea oli kisoissa Suomen ainoa edustaja. Lisäksi laskijoita oli Italiasta ja Ranskasta.

Kilpailujen ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli pujottelukisa. Bea laski vaativan radan INAS-laskijoiden kannassa muiden SU-DS -luokan laskijoiden sortuessa virheisiin. Illalla Valmalencon keskusaukiolla järjestettyjen avajaisten yhteydessä Bea sai ensimmäisen kultamitalinsa.

Toisena kilpailupäivänä laskettiin suurpujottelu ja super-G. Bea pääsi tapaamaan myös Suomen freestyle-joukkueen, joka oli laskemassa kumparelaskun Euro Cup -kisaa. Suurpujottelu laskettiin jyrkemmässä rinteessä, mutta Bea selvitti molemmat laskut hienosti. Super-G:n rata ei ollut juuri suurpujottelua vauhdikkaampi.

Kaikki kuulutukset olivat italiaksi, joten Bea sai odottaa mitalijärjestyksen selviämistä palkintojenjakoon saakka. Palkinnot jakoi SU-DS:n puheenjohtaja Geoff Smedley, joka sai asetella kaksi kultamitalia Bean kaulaan.

SU-DS on down-urheilijoiden eri urheilulajien kattojärjestö. Alppi- ja maastohiihdon lisäksi SU-DS järjestää mestaruuskilpailuja mm. yleisurheilussa, jalkapallossa, uinnissa, voimistelussa, tenniksessä, pöytätenniksessä ja judossa. Kesälajien kilpailut huipentuvat 15.–22. heinäkuuta Italian Firenzessä järjestettäviin Trisome Games -kisoihin, joihin odotetaan yli tuhatta down-urheilijaa.

Teksti: Kalle Westerstråhle