Petri Kärkäinen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pyörätuolikoripallon EM-kisojen MVP Petri Kärkäinen on yksi neljästä Suomi-koriksen Hall of Fameen vuonna 2016 valituista.

Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille. Hall of Fame -valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

Muut olivat olympiakävijä ja Euroopan All Stars -joukkueeseen valittu Martti Liimo, kolmissa EM-kisoissa pelannut viisinkertainen Suomen mestari Leena Martin ja kahdesti vuoden koripalloilijaksi valittu Heikki Kasko. 

Aiemmin Suomi-koriksen Hall of Fameen on valittu Kari Liimo, Raimo Lindholm ja Kalevi Tuominen (2009), Jouko Heikkinen, Gerald Lee Sr, Risto Lignell, Anssi Rauramo, Kalevi Sarkalahti ja Tapio Sten (2010), Hilkka Hakola, Esko Karhunen ja Pentti Salmi (2012), Timo Lampén, Lea Hakala, Robert Petersen ja Jorma Pilkevaara (2013), Kari-Pekka Klinga, Pertti Laanti, Eero Saarinen ja Erkki Hiltunen (2014) sekä Terhi Airas, Teijo Finneman, Larry Pounds sekä Juhani Salmenkylä (2015).

Petri Kärkäinen, kuva: Alarik Vihersola

Kuva: Alarik Vihersola