Elinsiirron saaneiden MM-kilpailut: Uutuuslaji koripallo miellytti suomalaispelaajia

Kuva: World Transplant Games 2017 Malaga

Koripallo oli ensimmäistä kertaa mukana lajiohjelmassa elinsiirron saaneiden maailmanmestaruuskilpailuissa Espanjan Malagassa. Lajia pelattiin 3-vs-3 -katukorismuodossa. Suomen joukkueen pelit päättyivät alkulohkoon USA:n ykkös- ja kolmosjoukkueille sekä Italialle kärsittyjen tappioiden jälkeen.

– Kokemus oli hyvä ja toivottavasti koripallo pysyy jatkossakin kisojen lajiohjelmassa, totesi Suomen kapteenina toiminut vantaalainen Joni Saarinen, 32, joka oli nuorempana pelannut koripalloa vuosia.

– Tällaisia joukkuelajeja tarvitaan. Tämä tuo hyvää lajivaihtelua kilpailuihin, komppasi isojokelainen Tomi Syväjärvi.

Saarisen ja Syväjärven lisäksi Suomen katukorisjoukkueessa pelasivat tuusulalainen Tommi Vuoristo, kuopiolainen Arto Kärkkäinen, espoolainen Risto Aholainen ja lahtelainen Mika Rajamäki.

Suomen mitalisaldo karttui torstaina kolmella mitalilla. Helsinkiläinen Veijo Uotinen ui keskiviikon kahden kultamitalin jatkeeksi pronssia 400 metrin vapaauinnista ja 50 metrin rintauinnista yli 70-vuotiaiden sarjassa. Oululainen Markus Niemelä saavutti kisojen kolmannen mitalinsa urakoituaan hopealle tenniksen 18–29-vuotiaiden sarjassa.

– Tänään oli tiukka finaaliottelu ja huomenna otetaan vielä sulkapallo käsittelyyn ja lähdetään hakemaan neljättä mitalia, aiemmin pronssia katujuoksusta ja squashista voittanut Niemelä sanoi.

Kaikkiaan Suomella on neljän kisapäivän jälkeen 18 mitalia (3 kultaa, 8 hopeaa, 7 pronssia). Perjantaina pelataan sulkapallon lisäksi vielä tenniksen nelinpelit. Lisäksi starttaa kisojen isoin lajikokonaisuus yleisurheilu, jossa on suomalaiskilpailijoita runsaasti mukana. Kilpailut päättyvät lauantaina 1. heinäkuuta.

Elinsiirron saaneiden MM-kilpailut, Malaga, Espanja 25.6.–2.7.2017, 4. kilpailupäivän tuloksia

Huom! Kaikkia suomalaislajien tuloksia ei ollut saatavilla torstain päätteeksi.