Mäkivirralle ja Koskiselle parikilpailun hopeaa näkövammaisten MM-keilailussa

Mari Koskinen ja Petri Mäkivirta

Jämsäläinen Petri Mäkivirta ja tamperelainen Mari Koskinen keilasivat parikilpailun hopeaa näkövammaisten keilailun maailmanmestaruuskilpailuissa Japanin Fukuokassa. Suomella on kahden kisapäivän jälkeen jo neljä mitalia, kaikki hopeisia.

Näkövammaiset keilaajat on jaettu kolmeen luokkaan (B1–B3) siten, että B1-luokkaan kuuluvat sokeat keilaajat ja kahdessa seuraavassa luokassa keilaavat syvästi ja vaikeasti heikkonäköiset keilaajat. Mäkivirta kuuluu luokkaan B1 ja Koskinen luokkaan B3.

Koskinen heitti kuuden sarjan alkukilpailuun komeasti oman ennätyksensä 1152 pistettä. Mäkivirran tulos 864 ja naiskeilaajien saama 60 pisteen tasoitus mukaan lukien suomalaisparin kokonaistulos oli 2076 ja he etenivät välieriin alkukilpailun kakkossijalta.

Välierässä Koskinen ja Mäkivirta voittivat isäntämaa Japanin parin Kanju MoriToshio Ozaki. Finaalissa vastaan asettui korealaispari Kim Jung HoonBae Jin Hyung.

– Ottelu oli erittäin tiukka aina viimeiseen ruutuun saakka. Suomi johti ottelua ennen viimeisiä ruutuja yhdellä pinnalla, mutta valitettavasti tällä kertaa kuitenkin korealaiset veivät kultamitalin suomalaisilta, sanoi Suomen joukkueen valmentaja Jaana Puhakka.

B2-luokkaan kuuluvat vantaalainen Tuija Näsilä ja helsinkiläinen Esa Martikainen eivät yltäneet parikilpailussa mitalipeleihin.

– Tuija pelasi peruspeliä ensimmäiset viisi sarjaa. Viidennessä sarjassa alkanut käden kipuilu ja ratojen nopea kuivuminen aiheuttivat notkahduksen viimeisessä sarjassa. Esan tulos jäi parin huonon sarjan myötä vaatimattomaksi, Puhakka kertasi.

Kaikki kilpailusuoritukset huomioon ottava All Events -kilpailu näyttää puolivälin krouvissa suomalaisittain lupaavalta, kun Mäkivirta johtaa miesten B1-luokkaa ja Koskinen naisten B3-luokkaa. Näsilä on naisten B2-luokassa kolmantena ja Martikainen miesten B3-luokassa sijalla 13.

Maanantaina Fukuokassa keilataan triokilpailu, jossa Suomen joukkueen muodostavat Petri Mäkivirta, Tuija Näsilä ja Mari Koskinen.