Pyörätuolicurlingjoukkueella nihkeä alku paralympialaisissa

Riitta Särösalo liu'utusvuorossa.

Suomen pyörätuolicurlingjoukkueen alku Pyeongchangin talviparalympialaisissa on ollut hankala. Kolmesta ensimmäisestä pelistä tuloksena on ollut yhtä monta tappiota.

Sunnuntaina Suomi kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussaan venäläisten neutraalien paralympiaurheilijoiden joukkueen (NPA) häviten sille numeroin 5–12. Neljännen päädyn jälkeen Suomi oli vielä johtoasemissa numeroin 5–3, mutta ottelun loppupuoliskolla NPA paransi peliään Suomen samalla haparoidessa. Niinpä NPA otti 3 pistettä kuudennesta ja 5 pistettä seitsemännestä päädystä, voittaen näin ottelun jo seitsemännen päädyn jälkeen.

– Pettynyt fiilis. Ottelun puoleen väliin asti joukkueen peli pysyi hyvin kasassa ja meininki oli hyvä. Sitten heittojen laatu heikkeni teknisesti ja peli alkoi hajoilemaan, mikä avasi vastustajalle hyviä pistepaikkoja, kertoi kapteeni Sari Karjalainen.

Sunnuntain toisessa ottelussaan Suomi kohtasi Iso-Britannian. Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä Suomen ollessa puoliajalla niukasti tappiolla 2–3. Tämän jälkeen Iso-Britannia vei kolme päätyä peräkkäin ottaen jokaisesta kaksi pistettä. Näin peli päätettiin jo seitsemännen päädyn jälkeen Iso-Britannian voittoon selvin numeroin 9–2.

– Muutettiin tähän peliin kapteenin ja valmentajan yhteistuumin heittojärjestystä ja se tuntui toimivan varsinkin peli alkupuoliskolla. Siinä alkoi jo tulla sellaista pelaamisen tuntua. Valitettavasti puoliajan jälkeen peli notkahti vähän takaisin heikompaan ja tehtiin vaan liian monta virhettä, totesi Markku Karjalainen.

Joukkueessa pelasivat ensimmäisessä pelissä kapteeni Sari Karjalainen, Vesa Leppänen, Yrjö Jääskeläinen ja Markku Karjalainen. Iso-Britannia-otteluun Riitta Särösalo tuli kokoonpanoon Leppäsen siirryttyä varapelaajaksi. Samalla heittojärjestystä muokattiin muotoon Särösalo, Jääskeläinen, Markku Karjalainen, Sari Karjalainen.

Maanantaina joukkue kohtaa ensin Kiinan Suomen aikaa klo 02.35 ja vielä toisessa ottelussaan USA:n klo 7.35.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki