Suur-Hamarille toinen paralympiamitali Pyeongchangista – pronssia banked slalomista

Matti Suur-Hamari (kuva: Harri Kapustamäki)

Matti Suur-Hamari voitti pronssia lumilautailun banked slalomin SB-LL2 -luokassa Pyeongchangin talviparalympialaisissa. Mitali oli Suur-Hamarille kisojen toinen, aiemmin hän voitti kultaa lumilautacrossista. Kaikkiaan mitali oli Suomelle kisojen kolmas (yksi kulta, kaksi pronssia).

Suur-Hamari oli kisan neljäntenä vielä ennen viimeiselle laskulle lähtöä.

– Siinä kohtaa ajattelin, että nyt kaikki tai ei mitään. Wendelinin Mikko (valmentaja) antoi siinä pikku boostit ennen laskua, niin saatiin vähän rähinää kehiin. Viimeisellä laskulla oli jo vähän semmoinen tulos tai ulos -meininki, kertoi Suur-Hamari.

Viimeisellä laskullaan Suur-Hamari sai kuin saikin napattua sekunnin ajastaan pois ja siirtyi kilpailussa toiseksi. Tämän jälkeen Yhdysvaltain Evan Strong laski 0,29 sekuntia Suur-Hamaria nopeammin ja siirsi näin Suur-Hamarin kolmannelle sijalle. Banked slalom -kisan voiton vei Japanin Gurimu Narita, josta Strong jäi 0,52 sekuntia ja Suur-Hamari 0,83 sekuntia.

– Tänään oli kyllä aika työvoitto, että ei kyllä helpolla tullut. Radassa ei ollut ihan rytmi kohallaan bankeissa, että joutui vähän kyllä hakemaan, mutta se oli kaikille sama. Olen äärettömän tyytyväinen pronssimitaliin. Hienosti jätkät laski, etten yhtään huonoille hävinnyt. Nyt on kisat paketissa meikän osalta ja täytyy olla kyl tosi tyytyväinen tähän mitä on tapahtunut, sanoi pronssimitalisti Suur-Hamari.

Suomen paralympiajoukkueen toinen lumilautailija Matti Sairanen sijoittui sijalle 20 ajalla 1.02,45 (+11,68) miesten SB-UL -luokan banked slalom -kisassa. Sairanen kaatui kahdessa ensimmäisessä laskussaan, mutta sai onnistuneen kolmannen laskun.

– Ei se lasku ollut niin hyvä kuin olisi voinut olla. Se oli vähän varovainen vielä, kun kaksi ensimmäistä laskua olivat epäonnistuneita. Kaaduin ensimmäisessä laskussa ikävästi, joka vaikutti vielä toiseen laskuun, kun jaloissa vähän tutisi. Tänään meni tällä kertaa tällein, kertoi Sairanen.

Luokan voiton vei yhdysvaltalainen Mike Minor 0,59 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Patrick Mayrhoferiin.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Banked slalomin SB-LL2 -luokan tulokset (Suur-Hamari)

Banked slalomin SB-UL -luokan tulokset (Sairanen)