Palovaara ja Saarinen hopealla elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen avauspäivänä

Tomi Palovaara, Wojtech Koudelka ja Kieran Murray.

Suomalaisurheilijat saavuttivat kaksi hopeaa elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien Euroopan mestaruuskilpailujen avauspäivänä Italian Cagliarissa. Tamperelainen Tomi Palovaara oli kakkonen viiden kilometrin minimaraton-katujuoksussa ja vantaalainen Joni Saarinen voitti hopeaa dartsissa.

Palovaara sai munuaisensiirron kahdeksan vuotta sitten ja on sittemmin ollut vakionimi elinsiirron saaneiden arvokilpailujen palkintopallilla. Vahvimmillaan hän on keskimatkoilla ja viiden kilometrin katujuoksun kaltaisilla hieman pidemmillä taipaleilla.

Maanantaisella minimaratonilla 30–39-vuotiaiden sarjan Euroopan mestaruuskin oli näköetäisyyden päässä, mutta Tšekin Vojtech Koudelka ehti maaliin kymmenen sekuntia ennen Palovaaraa. Hopeamitalin Palovaara nipisti itselleen neljän sekunnin erolla Irlannin Kieran Murrayhin.

Darts ei varsinaisesti kuulu suomalaisten perinnelajeihin, mutta se ei estänyt 33-vuotiasta vantaalaista Joni Saarista yltämästä hopealle 18–39-vuotiaiden sarjassa. Reilu seitsemän vuotta sitten munuaisensiirron saaneen Saarisen selkeä päälaji Cagliarin kisoissa on keilailu. Mitalitili aukesi kuitenkin jo sivulajissa.

Tiistaina elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailujen ohjelmassa ovat uintikilpailut, sulkapallon nelinpelit, tenniksen kaksinpelit ja pyöräilyn aika-ajot. Kilpailut päättyvät juhannuslauantaina.

Suomen joukkue kisoissa löytyy TÄÄLTÄ.

Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailut, Cagliari, Italia 17.–24.6.2018, 1. kilpailupäivän tuloksia