Saariselle ja Rajamäelle kaksoisvoitto keilailusta elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa

Mika Rajamäki, Joni Saarinen ja Irlannin Leonard Ryan.

Vantaalainen Joni Saarinen voitti kultaa keilailun 30–39-vuotiaiden miesten sarjassa elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien Euroopan mestaruuskilpailuissa Italian Cagliarissa. Lahtelainen Mika Rajamäki varmisti Suomelle sarjassa kaksoisvoiton.

Saarinen, 33, oli sarjassaan ylivoimainen heitettyään kolmeen sarjaan 543 pistettä. Rajamäki jäi 150 pisteen päähän.

Munuaisensiirron vuonna 2011 saaneen Saarisen tuloskunto on ollut viime vuosina jyrkän nouseva. Kaksi vuotta sitten Vantaan EM-kilpailuissa Saarinen sijoittui vastaavassa kilpailussa viidenneksi 393 pisteellä. Vuosi sitten Espanjan Malagassa hän voitti maailmanmestaruuden 500 pisteellä.

Joensuulainen Tarja Savolainen voitti naisten 50–59-vuotiaiden keilailun mainiolla 437 pisteen tuloksella. Helsinkiläinen Veijo Uotinen oli hopealla yli 70-vuotiaiden miesten sarjassa ja lahtelainen Tero Suominen 40–49-vuotiaiden sarjassa.

Pöytätenniksen nelinpelissä helsinkiläinen Jari Veromaa ja lahtelainen Jorma Savolainen voittivat hopeaa 50–69-vuotiaiden miesten sarjassa.

Suomella on neljän kilpailupäivän jälkeen kasassa 14 mitalia – neljä kultaa, seitsemän hopeaa ja kolme pronssia – elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailuissa. Kahtena viimeisenä kilpailupäivänä, perjantaina ja lauantaina, on ohjelmassa mm. yleisurheilukilpailut, joihin osallistuu valtaosa Suomen 16 urheilijan joukkueesta.

Suomen joukkue EM-kilpailuissa löytyy TÄÄLTÄ.

Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailut, Cagliari, Italia 17.–24.6.2018, 4. kilpailupäivän tuloksia