Suomi sijoittui kymmenenneksi pyörätuolirugbyn MM-kilpailuissa

Suomi sijoittui kymmenenneksi pyörätuolirugbyn MM-kilpailuissa Tanskan Odensessa. Maailmanmestaruuden vei Australia, joka on myös hallitseva paralympiavoittaja vuoden 2012 Lontoon kisoista.

Suomi aloitti turnauksen lupaavasti 48–46-voitolla Belgiasta. Heti seuraavassa pelissä Iso-Britannia laittoi kuitenkin luun kurkkuun 54–31-lukemin, ja sen jälkeen Suomi kärsi tappiot Kanadalle, Australialle ja Tanskalle.

Suomen paralympiahaaveiden kannalta olisi ollut tärkeä voittaa kisaisäntä Tanska lohkon päätösottelussa, sillä se olisi tiennyt selviytymistä turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin otetaan mukaan juuri kahdeksan maata, joskaan ne eivät automaattisesti ole maailmanrankingin kahdeksan parasta.

Suomi pysyi Tanskan kyydissä ottelun puoliväliin, mutta loppua kohden isännät repivät yhä enemmän eroa. Tanska eteni kahdeksan parhaan joukkoon 57–48-voitolla, ja Suomen kohtalona olivat sijoitusottelut sijoista 9–12.

Ensimmäisessä sijoitusottelussaan Suomi voitti Saksan tiukkojen vaiheiden jälkeen 48–47. Ottelussa yhdeksännestä sijasta Ranska oli parempi selkein 59–48-numeroin.

– Kymmenes sija on meille paras kautta aikojen, joten hukkareissusta ei voi puhua, Suomen valmentaja Valtteri Lehtinen totesi.

Neljä vuotta sitten Kanadan MM-kilpailuissa Suomi sijoittui 11:nneksi.

– Halusimme sijoittua hieman korkeammalle, mutta tämä oli ihan hyvä saavutus meille. Onnistuimme parantamaan sijoitustamme viime kisoihin nähden, Suomen tähtipelaaja Leevi Ylönen totesi.