Monipuolisia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia lapsille ja nuorille

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää ja koordinoi monipuolista urheilu- ja liikuntatoimintaa vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Oheen on listattu VAU:n erilaisia palveluja lasten ja nuorten liikuntaan liittyen:

SPORTTIKLUBI

Sporttiklubi on vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille suunnattu tiedotuskanava, jonka kautta saa tietoa vammaisurheilun ja -liikunnan harrastusmahdollisuuksista ja kokeilutapahtumista. Sporttiklubiin liittyminen on maksutonta ja onnistuu sähköisellä lomakkeella TÄÄLLÄ.

LÖYDÄ OMA SEURA

Löydä oma seura -palveluun on koottu urheiluseurat, yhdistykset ja muut toimijat, joilla on valmiuksia ottaa toimintaansa vammaisia ja tukea tarvitsevia harrastajia. Palvelusta voi hakea harrastuspaikkaa esimerkiksi sijainnin tai lajin perusteella. Löydä oma seura -palveluun pääset TÄÄLTÄ.

VALTTI-OHJELMA

Valtti-ohjelmassa pyritään löytämään vammaisille tai erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastus. Valtti-ohjelmaan mukaan valittu lapsi tai nuori saa itselleen Valtin, eli henkilökohtaisen harrastuksen pariin saattajan, jonka kanssa tehdään liikuntakokeiluja. Haku Valtti-ohjelmaan alkaa maaliskuun alussa. Lisätiedot Valtti-ohjelmasta TÄÄLTÄ.

STARTTI-STIPENDI

VAU:n ja Tukilinja-lehden Startti-stipendillä tuetaan taloudellisesti harrastuksen alkuvaihetta. Startti-stipendiä voivat hakea urheilulajissaan tai liikuntaharrastuksessaan alkutaipaleella olevat vammaiset henkilöt iästä riippumatta. Stipendin suuruus on maksimissaan 500 euroa/henkilö. Haku kahdesti vuodessa, huhtikuun ja lokakuun loppuun mennessä. Lisätiedot ja hakulomake löytyvät TÄÄLTÄ.

KISOJA, LEIREJÄ JA KOKEILUTAPAHTUMIA

Vammaisurheilu.fi -sivustolta löytyvästä tapahtumakalenterista löydät tulossa olevat lapsille ja nuorille suunnatut kisat, leirit ja kokeilutapahtumat. Tulossa mm. alppihiihdon ja lumilautailun matalan kynnyksen Lumitapahtumia, Kaikki Snoukkaa -lumilautailuleiri sekä joka vuosi huhtikuussa Kuortaneella ja marraskuussa Jyväskylässä järjestettävät Junior Games -kisat. Lasten ja nuorten tapahtumakalenteriin pääset TÄSTÄ.

SPECIAL OLYMPICS -TOIMINTA

Special Olympics on kehitysvammaisille henkilöille suunnattua urheilu- ja liikuntatoimintaa. Kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma, Special Olympics -kesämaailmankisat järjestetään maaliskuussa Abu Dhabissa ja Suomesta kisoihin lähtee 71 urheilijaa 14 lajissa. Special Olympics -toimintaan Suomessa pääsee mukaan avoimien valmennusleirien kautta. Lisätietoa Special Olympics -toiminnasta TÄÄLTÄ ja Special Olympics -tapahtumakalenterin löydät TÄSTÄ.

LIIKUNNAN APUVÄLINEITÄ

Osoitteeseen Välineet.fi on koottu Suomessa liikunnan apuvälineitä vuokraavat tahot saman katon alle! Palvelusta löytyvät Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:n, Kehitysvammaisten Tukiliiton alaisen Malikkeen sekä monen muun toimijan välinevuokraus- tai -lainauspalvelut. Välineet.fi löytyy TÄÄLTÄ.