Miehet viidensiä maalipallon EM-kilpailuissa, naiset putosivat B-sarjaan

Erkki Miinala syöksyy pallon kiinni.

Suomen miesten maajoukkue voitti kaksi viimeistä otteluaan näkövammaisten maalipallon Euroopan mestaruuskilpailuissa Saksan Rostockissa ja sijoittui turnauksessa viidenneksi. Naisten maajoukkue puolestaan hävisi viimeiset pelinsä ja joutuu hakemaan vauhtia EM-kilpailujen B-sarjasta.

Miesten maajoukkueen paralympiahaaveet olivat kariutuneet perjantaiseen puolivälierätappioon Turkille. Joukkue oli kuitenkin koonnut rivinsä ja voitti Kreikan aamun ensimmäisessä sijoitusottelussa maali-ilottelun päätteeksi 12–10. Kokenut Jarno Mattila heitti Suomen maaleista seitsemän.

Ottelussa viidennestä sijasta Suomi möyhensi jo toista kertaa turnauksen aikana MM-pronssimitalistin Belgian, nyt lukemin 10–5. Erkki Miinala heitti kuusi maalia. Kaiken kaikkiaan turnaus oli Suomelta vahvaa pelaamista, mutta perjantain tasaväkinen puolivälieräottelu Turkkia vastaan kääntyi lopussa tappioksi.

Naisten EM-turnaus alkoi kohtuullisesti, mutta viimeisessä viidessä ottelussaan Suomi jäi neljä kertaa nollille. Lauantain sijoitusotteluissa Suomi hävisi ensin Venäjälle 0–10 ja putoamisen ratkaisseessa ottelussa Kreikalle 0–3. Suomen sijoitus turnauksessa oli kahdeksas ja toista kertaa peräkkäin joukkueen täytyy hakea vauhtia vuonna 2020 pelattavista B-sarjan EM-kilpailuista. Miesten maajoukkueelle seuraavat arvokilpailut ovat vuoden 2021 A-sarjan EM-kilpailut.