Jari Rummukainen jäi alkulohkoon boccian MM-kilpailuissa

Jari Rummukainen

Joensuulaisen Jari Rummukaisen taival boccian MM-kilpailuissa Kiinan Pekingissä päättyi alkulohkoon kahden tappion jälkeen. Rummukainen oli Suomen ainoa edustaja kilpailuissa.

Boccia on vaikeavammaisille henkilöille suunnattu paralympialaji, joka muistuttaa petankkia. Ensin kentälle heitetään – tai boccian tapauksessa vaihtoehtoisesti vieritetään, tiputetaan kourua pitkin tai jopa potkaistaan – valkoinen maalipallo, ja tämän jälkeen pyritään saamaan omat pelipallot lähemmäksi maalipalloa kuin vastustajalla.

Rummukainen pelasi luokassa BC3, jossa pelaajat käyttävät kourua pelipallon vierittämiseen kentälle. Luokka on erittäin laajalti kilpailtu ympäri maailman ja joensuulainen sai jo alkulohkossa vastaansa kovatasoisia pelureita.

Kahdesta tappiosta huolimatta Rummukainen oli tyytyväinen pystyttyään haastamaan vastustajansa tiukkaan kamppailuun. Tosin avausottelussa Belgian Kenneth Verwimpiä vastaan Rummukainen taipui 1–0-johtoasemasta tylyyn 1–11-tappioon. Alkulohkon toisessa ottelussaan Rummukainen hävisi maailmanlistan yhdeksännellä sijalla olevalle Yhdysvaltain Austin Hansonille lukemin 1–4.

– Mahtava peli. Jokainen erä oli tosi tiukka ja sisälsi hyvinkin jännittäviä hetkiä. Viimeiseen erään lähdettiin 1–2-tilanteesta. Tosi hyvällä mielin olen nyt ja tiedän, että olin täällä oikeassa paikassa, Rummukainen totesi.

Rummukainen tähtää vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin. Viimeisimmässä maailmanrankingissa hän oli luokassaan sijalla 29, kun paralympialaisiin otetaan mukaan 24 pelaajaa. Alkulohkosta jatkoon pääseminen olisi luonnollisesti parantanut oleellisesti Rummukaisen mahdollisuuksia nousta paralympiapaikkaan oikeuttavalle sijalle. Aikaa rankingsijoituksen parantamiseen kuitenkin on yhä jäljellä.