Tule yhteistyökumppaniksi

Tukeasi tarvitaan!

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry liikuttaa kymmeniä tuhansia ihmisiä koko elinkaarella. VAU:n toiminnan perusteena ovat vahvat eettiset arvot, jotka ohjaavat toimintaa.

Kerro meille, miten haluat olla mukana mahdollistamassa kaikkien, myös vammaisten lasten, nuorten, aikuisten kuin ikääntyvienkin henkilöiden liikuntaa.

VAU:n arvoja ovat:

  • osallisuus
  • yhteisöllisyys
  • esteettömyys
  • saavutettavuus
  • oikeudenmukaisuus. 

Vammaisuus ei saa olla este liikuntaan osallistumiseen

Vammaisella henkilöllä on samat oikeudet kuin vammattomillakin henkilöillä valita mihin ja millaiseen liikuntaan osallistuu. VAU tekee työtä tasa-arvoisen osallistumismahdollisuuden lisäämiseksi kehittämällä kaikille avointa liikuntaa ja kouluttamalla urheiluseuroja, yhteisöjä, kuntatoimijoita jne. ottamaan mukaan kaikki liikkujat ja antamaan mahdollisuuden. 

Kerro meille, miten haluat olla mukana mahdollistamassa kaikkien, myös vammaisten lasten, nuorten, aikuisten kuin ikääntyvienkin henkilöiden liikuntaa. Ohessa on esimerkkejä VAU:n toiminnoista, joita tukemalla autat vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia.

Special Olympics: kehitysvammaisten urheilua ja liikuntaa

Special Olympics -uimari

Kansainvälinen Special Olympics -järjestö liikuttaa miljoonia kehitysvammaisia henkilöitä ympäri maailmaa. Suomessa Special Olympics -toiminnasta vastaa VAU:n alaisuudessa toimiva Special Olympics Finland. Tukemalla Special Olympics -toimintaa autat kehitysvammaisia henkilöitä toteuttamaan unelmiaan. Tuki mahdollistaa mm. suomalaisten Special Olympics -urheilijoiden osallistumisen unohtumattomiin Special Olympics Maailmanisoihin.

Lue lisää Special Olympics -toiminnasta

Junior Games: kaikkien lasten onnistumisia

Junior Games -kisat

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävät vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten Junior Games -kisat ovat ainutlaatuinen kilpailumahdollisuus niille koululaisille, joille muita kisaamismahdollisuuksia ei liiemmin ole tarjolla. Kevätkisoissa Kuortaneella ja syyskisoissa Jyväskylässä kilpaillaan sovelletusti niin, että ihan kaikilla lapsilla on mahdollisuus osallistua.

Lue lisää Junior Games -kisoista

Sporttiskerhot: paikallisia liikuntamahdollisuuksia

Tyttö kierii patjalla

VAU toimii liikunnan mahdollistajana, jonka tavoitteena on luoda osallistumisen mahdollisuuksia ja onnistumisia vammaisille lapsille ja nuorille. Vammaisten lasten tasa-arvoinen osallistumismahdollisuus liikuntaan lähtee meistä jokaisesta liikkujasta. Paikalliset Sporttiskerhot liikuttavat vammasta tai diagnoosista riippumatta kaikkia eristyistä tukea tarvitsevia lapsia. Suuri osa toiminnasta tehdään vapaaehtoistoimin. VAU tukee Sporttiskerhojen toimintaa välinein ja kouluttamalla ohjaajia.

Lue lisää Sporttiskerhoista 

 

VAU:n yhteistyökumppanit

Pääyhteistyökumppanit

  • Ammatilliset erityisoppilaitokset AMEO (www.ameo.fi)

Yhteistyökumppanit

Toimintaa tukevat myös

Yhteistyökumppaniksi?

Kiinnostuitko yhteistyökumppanuudesta? Ota yhteyttä niin aloitetaan jotain uutta!

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista