Juha Härkönen nolla-ammunnalla kymmenes Pyeongchangissa

Juha Härkönen (kuva: Harri Kapustamäki)

Juha Härkönen sijoittui kymmenenneksi miesten 12 kilometrin ampumahiihtokisassa (pystyluokat LW2-9) ajalla 43.43.0, jolla hän jäi kärjestä reilut kahdeksan ja puoli minuuttia.

Tuulisista olosuhteista huolimatta Härkönen ampui nollat kaikilta neljältä ammuntapaikalta ja oli näin kilpailun ainoa nollat ampunut urheilija. Kokonaisuutena kisa oli Härköseltä onnistunut ja myös urheilija oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tämän päivän kilpailu meni pikamatkaan nähden paljon paremmin. Sitä vaan jaksoi painaa menemään! Ainoa oli, että suksi hyytyi ensimmäisen kierroksen jälkeen, että sitä joutui sitten runnomaan voimalla loppukierrokset mutta eihän siinä, kun sitä voimaa riittää, niin sillon painetaan menemään. Eipä siellä näyttänyt kyllä luistavan muillakaan, paria poikkeusta lukuunottamatta. Huolto kyllä teki tehtävänsä, mutta ei ollut vain parempaa suksea laittaa alle. Hyvillä mielin kohti perjantain pitkän matkan kilpailua, Härkönen sanoi.

Kilpailun voitti Ranskan Benjamin Daviet vain kuuden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen ukrainalaiseen Ihor Reptyukhiin.

Maasto- ja ampumahiihdossa pystyhiihtäjät kilpailevat seitsemässä eri luokassa, pystyluokat LW2-9. Vammaluokat on jaoteltu sen perusteella, minkä verran vamma vaikuttaa urheilijan toimintakykyyn ja lajikohtaisiin ominaisuuksiin. Vammaluokkien sisällä on käytössä hyvitysjärjestelmä, jolla erilaiset vammat huomioidaan hyvitysprosenteilla.

Ampumahiihtäjät Juha Härkönen ja Sini Pyy kilpailevat seuraavan kerran ampumahiihdossa perjantaina 16.3., kun vuorossa ovat ampumahiihdon pitkät matkat eli naisten 12,5km ja miesten 15km. Perjantain kisat alkavat klo 3.00 (kelkka) ja klo 5.00 (pysty) Suomen aikaa.

Teksti: Paralympiakomitean tiedotus

Kuva: Harri Kapustamäki

Juha Härkösen ampumahiihtokisan tulokset

Ylen paralympialähetysten aikataulu