#SAMASSAJENGISSÄ

 

#SamassaJengissä on Special Olympics Finlandin kampanja, jossa tuodaan esille – suorastaan juhlistetaan – sitä, että urheillessa, kuten kaikkialla muuallakin elämässä, me kaikki olemme samaa jengiä.

Suomesta lähtee 70 urheilijan joukkue vuoden 2019 kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisoihin Abu Dhabiin. Special Olympics Finland rohkaisee kaikkia mukaan kannustamaan näitä hienoja urheilijoita ja kulkemaan heidän mukana matkalla kohti maaliskuussa siintävää suurta kohokohtaa. Se on matka, jolla on vain voittajia!

Kuka tahansa voi helposti osallistua #SamassaJengissä -kampanjaan. Ottakaa kuvia tai videoita sosiaaliseen mediaan tilanteista, joissa pääsette tapaamaan ja tekemään asioita yhdessä kehitysvammaisten urheilijoiden kanssa. Lajiliittojen ja seurojen edustajat voivat ottaa vastaavia kuvia tai videoita omien, ns. vammattomien urheilijoiden ja Special Olympics -urheilijoiden kohtaamisista. Häshtägillä #SamassaJengissä voit osoittaa tukesi Special Olympics -toiminnalle ja meidän kaikkien yhteiselle urheilu- ja liikuntakulttuurille!

Lue lisää #SamassaJengissä -kampanjasta TÄÄLTÄ

Road to Abu Dhabi - Tue Suomen joukkuetta matkalla Special Olympics -maailmankisoihin

 
 

Mitä on Special Olympics?

Kehitysvammaisten urheilun Special Olympics -järjestön on perustanut presidentti John F. Kennedyn sisar Eunice Kennedy Shriver vuonna 1968. Järjestön toiminta on laajentunut yli 180 maahan eri puolille maailmaa. Toiminnan piirissä liikkuu yli neljä miljoonaa kehitysvammaista urheilijaa harrastaen, valmentautuen ja kilpaillen yli 30 eri lajissa.

Special Olympicsin tehtävä on järjestää ympärivuotista urheilutoimintaa ja urheilukilpailuja yleisesti tunnustetuissa urheilulajeissa lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden jatkuvaan harjoitteluun, fyysiseen kehittymiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa.

Special Olympics on tarkoitettu kaikille kehitysvammaisille henkilöille. Special Olympicsin kansainvälisten sääntöjen mukaan jokainen 8 vuotta täyttänyt kehitysvammainen urheilija voi osallistua Special Olympics -kisoihin. Urheilijan suorituskyky tai esimerkiksi mahdollinen liikuntarajoite tai -vamma eivät ole esteitä osallistumiselle Special Olympics -kisoihin.

Osallistuakseen Special Olympics -kisoihin urheilijalla ei tarvitse olla mitään virallista diagnoosia. Special Olympicsin artiklan 2 mukaan henkilöt joilla on kehitysvamma, kognitiivinen viive tai kehitysvammalle läheinen kehitys- tai oppimishäiriö voivat osallistua Special Olympics -toimintaan.

Special Olympics Suomessa

Special Olympics Finland on osa kansainvälistä Special Olympics -järjestöä, joka organisoi ympärivuotista urheilutoimintaa kehitysvammaisille henkilöille. Suomessa toiminnasta vastaa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry, jonka yhteydessä Special Olympics Finland toimii. Suomessa Special Olympics -urheilijoita on jo yli 20 lajissa!

Suomen Lions-liitto tukee Sisujengiä matkalla Abu Dhabiin!

 

Special Olympics -kisojen valintakriteerit