Lajitoimintaa lähes 40 lajissa

VAU suunnittelee, järjestää, kehittää ja koordinoi eri vammaisurheilulajien harraste- ja kilpailutoimintaa liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille harrastajille ja urheilijoille.

VAU tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden löytää oma harrasteryhmä tai kilpailulaji. Harrastaja voi toimia myös avustajana, ohjaajana, valmentajana, oman yhdistyksen vammaisten liikuntapalvelujen edunvalvojana tai penkkiurheilijana.

VAU:n valitsemat urheilijat osallistuvat mm. elinsiirron saaneiden MM- ja EM-kilpailuihin, kehitysvammaisten Special Olympics -maailmankisoihin sekä INAS EM- ja MM-kilpailuihin, näkövammaisten IBSA World Games -kilpailuihin sekä muihin VAU:n vastuulla olevien lajien kansainvälisiin arvokilpailuihin. Suomen Paralympiakomitea valitsee ja lähettää urheilijat paralympialaisiin. Integraatiolajeissa lajiliitto vastaa urheilijoiden lähettämisestä arvokilpailuihin.

VAU toimii kansallisena lajiliittona seuraavissa lajeissa: maalipallo, sokkopingis, pyörätuolirugby, sähköpyörätuolisalibandy, boccia, voimanosto, kelkkajääkiekko, cp-jalkapallo, näkövammaisten ampumaurheilu ja näkövammaisten shakki.

Lajitoiminnoista VAU:ssa vastaa kilpa- ja huippu-urheilun toimialapäällikkö yhdessä lajikoordinaattoreiden sekä eri vammaryhmien edustajista koostuvien lajijaostojen kanssa. Jaostot tekevät lajien toiminta- ja kehittämissuunnitelmat.

Sivun alalaidasta löytyy VAU:n huippu-urheilustrategia sekä VAU:n antidoping- ja eettisen toiminnan ohjelma vuosille 2016–2018. VAU:n valmennusjärjestelmään voi tutustua TÄÄLLÄ

Ilmoita urheilurikkomuksista (doping, kilpailumanipulaatio, katsomoturvallisuus)

Ilmoita urheilurikkomuksista

 

Puhtaasti paras -ohjelma

Puhtaasti Paras -ohjelma 

Lääkkeiden dopingluokitukset KAMU-lääkehaussa

KAMU-lääkehaku