Suomen miehet välieriin maalipallon MM-kilpailuissa

Suomen miesten joukkue eteni välieriin maalipallon MM-kilpailuissa Espoossa. Puolivälieräottelussa kaatui Kiina 5-2 (2-2). Perjantai-iltana klo 18.00 alkavassa välierässä Suomi kohtaa USA:n.

Suomi oli vaikeuksissa Kiinan kanssa ottelun alkupuoliskolla. Kiina johti 2-1 lähes ensimmäisen puoliskon loppuun saakka, mutta Petri Posio tasoitti pelin vain kaksi sekuntia ennen puoliaikaa.

Toisella puolikkaalla pelattiin pitkään maaleitta, mutta reilu kolme minuuttia ennen loppua Erkki Miinalan heitto löysi tiensä läpi kiinalaispuolustuksen. Kiinan valmentaja otti samassa tilanteessa joukkuerangaistuksen poistuttuaan vaihtopenkkialueelta. Näin Jarno Mattila pääsi kaunistelemaan heti perään rangaistusheitosta lukemat 4-2:een.

Suomi torjui tarkasti Kiinan kavennusyritykset ja Mattila pääsi vielä heittämään pelin 5-2:een ottelun kolmannella rankkarimaalillaan kiinalaispelaajan heitettyä pitkän heiton.

- Hitaasti hiivittiin rinnalle ja ohi. Saatiin tärkeät kaksi maalia vähän kuin yhdellä iskulla, kun Kiina sortui epäurheilijamaiseen käytökseen, voittomaalin heittänyt Erkki Miinala totesi.

- Oli vähän nihkeää alkuun, mutta näissä kuolemanpeleissä pitää vain pitää pää kylmänä, puolustaa tarkasti ja heittää varoen, ettei tule rankkareita vastustajalle, hän jatkoi.

Suomi kohtaa välierässä USA:n. Joukkueet kohtasivat alkulohko-ottelussa, jonka Suomi voitti 8-3.

- USA sopii vastustajana meille hyvin, mutta he tulevat varmasti uudella ilmeellä verrattuna alkulohkopeliin, Miinala totesi.

MM-kilpailujen kolme parasta joukkuetta varmistaa paikkansa vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin, joten välieräottelun voittamalla tulee samalla varanneeksi reissun Brasiliaan.

Suomen naisten joukkueen taival päättyi alkulohkoon, mutta X-lohkon viides sija sai pienen arvonnousun perjantaina, kun kaikki neljä lohkon joukkuetta (Turkki, Japani, Venäjä ja USA) etenivät puolivälieristä jatkoon.