Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun koulutusten SUPERSYYSKUU – Save the Dates!

Special Olympics -urheilija Anna Laitinen kuntosalilla

Meitä on moneksi -teemaviikko 36

Supersyyskuun starttaavalla teemaviikolla tutustutaan erilaisiin toimintakykyihin ja näiden huomioimiseen liikunnassa ja urheilussa. Osallistu maksuttomiin koulutuksiin paikan päällä Sporttitalolla tai seuraa koulutuksia suorana lähetyksenä tai jälkikäteen VAU:n Youtubesta!

Alustava ohjelma:

  • 3.9. Meitä on moneksi -koulutus klo 18.00–19.00 & teemasessio kehitysvammaisuudesta klo 19.30–20.30 (kokemuskouluttajana Special Olympics -urheilija Sanna Sepponen)
  • 4.9. Teemasessio näkövammaisuudesta klo 18.00–19.00 (kokemuskouluttaja Jarno Saapunki)
  • 5.9. Teemasessio elinsiirron saaneiden liikunnasta klo 18.00–19.00 (kokemuskouluttajana Pinja Ekström)
  • 6.9. Teemasessio liikuntavammaisuudesta klo 18.00–19.00 (kokemuskouluttajana Tiina Siivonen)

Kaikki teemakoulutukset alkavat kahvin ja tutustumisen merkeissä klo 17.30. Kokemuskouluttajan alustuksen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Matalan kynnyksen toiminnallisia koulutuksia eri paikkakunnilla viikolla 37

Viikolla 37 VAU tarjoaa maksuttomia matalan kynnyksen soveltavan liikunnan koulutuksia yhteistyössä Pohjois-Savon Liikunnan, Hämeen Liikunnan ja Urheilun, Lapin Liikunnan ja Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun kanssa. Näistä koulutuksista saat liikunnallisia ideoita toimintaan esimerkiksi kerhoissa, harrasteryhmissä, päiväkodeissa ja kouluissa. Ajankohdat tarkentuvat vielä, pysyhän kuulolla!

Avoin Sherborne-peruskoulutus pääkaupunkiseudulla 29.–30.9.

Supersyyskuun päättää suosittu Sherborne-koulutus, jonka VAU järjestää 29.–30.9. Helsingissä. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki TÄÄLTÄ.

Liikunnallinen Sherborne-harjoitusohjelma on kokonaisvaltainen keino tukea motoriikan ja sosiaalisten taitojen kehittymistä. Varsinaisten motoristen taitoharjoitusten lisäksi harjoitusohjelmassa pyritään liikunnan keinoin tukemaan lapsen sosiaalisten taitojen kehittymistä sekä harjoitellaan rauhoittumista ja rentoutumista. Tavoitteet ovat erilaiset riippuen siitä, onko lapsella esimerkiksi lieviä oppimisvaikeuksia tai vaikea liikunta- tai kehitysvamma.

Monipuolisuutensa ja muunneltavuutensa ansiosta Sherborne-liikuntaa voidaan käyttää laajasti mm. kouluissa yleis- ja erityisopetuksessa, monenlaisissa päivähoitoryhmissä sekä erilaisissa vapaa-ajan kerhoissa. Harjoitusohjelmaa voidaan käyttää myös fysio- tai toimintaterapian osana.

Lisätiedot: VAU, koulutuskoordinaattori Piia Korpi, puh. 044 767 1368, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paralympiaurheilun luokitteluseminaari Helsingissä 5.9.

Paralympiakomitean järjestämässä luokitteluseminaarissa pureudutaan eri lajien luokittelun nykytilaan ja kehityssuuntiin, sekä esitellään kansalliseen luokitteluun yhteneväiset toimintatavat määrittävä luokittelun käsikirja. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä. Lisätiedot: Katja Saarinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 379 0959